.
Κατηγορία Yamaha
Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2016 12:18

Yamaha MT-10. Επίσημα τα στοιχεία που έλλειπαν & αξεσουάρ

 

Επιβεβαιώνονται οι φήμες για ιπποδύναμη, ροπή και βάρος

 

Η Yamaha έδωσε επίσημα τα στοιχεία που έλλειπαν (ιπποδύναμη, ροπή και βάρος) από την παρουσίαση του MT-10, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες του Motociclismo που σας είχαμε αναφέρει στα τέλη Ιανουαρίου.

Το νέο μέγιστο streetfighter των Ιαπώνων, με την ιδιότυπη εμφάνιση, είχε παρουσιαστεί μεν στην EICMA, αλλά στις ερωτήσεις "πόσα άλογα βγάζει;", "πόσα κιλά ροπής;" και "πόσο ζυγίζει;" η Yamaha δεν είχε απαντήσει. Τότε.

Στα τέλη Ιανουαρίου, και εν μέσω διαφόρων φημών (είχαμε δει υποθετικά νούμερα έως και 180+ ίππων) το ιταλικό περιοδικό Motociclismo έδωσε στη δημοσιότητα μια φωτογραφία στην οποία φαινόταν ένα ταμπελάκι με τα στοιχεία που έλλειπαν.

yamaha mt10 spec

Και... είχε πέσει διάνα!

Τώρα, η Yamaha επιβεβαίωσε τις πληροφορίες των Ιταλών, δίνοντας τα στοιχεία και επίσημα. Έτσι, έχουμε και λέμε:

  • Ιπποδύναμη: 160,4 PS (δηλαδή 158,2 hp) στις 11.500 rpm.
  • Ροπή: 11,3 Kgm / 9.000 rpm.
  • Βάρος (με υγρά): 210 kg

Με κοντό μεταξόνιο 1.400 mm θα είναι ιδιαίτερα γρήγορο στις αλλαγές κατεύθυνσης, ενώ το ύψος σέλας βρίσκεται στα 825 mm.

yamaha mt10 3

Όπως είχαμε γράψει και στο προηγούμενο ρεπορτάζ για το Motociclismo, τα νούμερα δύναμης και ροπής είναι μεν δυνατά, δίχως να θέτουν όμως το MT-10 στην κορυφή της κατηγορίας.

Η Yamaha ανακοίνωσε και την τιμή του MT-10 για αρκετές ευρωπαϊκές χώρες (π.χ. 12.656 ευρώ στη Βρετανία), όχι όμως για την ώρα και για την Ελλάδα. Αναμένουμε.

yamaha mt10 7

Τέλος, η Yamaha παρουσίασε και τη σειρά των επίσημων αξεσουάρ του MT-10, που περιλαμβάνουν τελικό εξάτμισης της Akrapovic, quick shifter και αξεσουάρ από billet αλουμίνιο, για όσους έχουν σπορ ανησυχίες, αλλά και ζελατίνα, πλαϊνές μαλακές τσάντες, θερμαινόμενα γκριπ και πιο άνετη σέλα, για όσους ενδιαφέρονται να ταξιδέψουν.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2016 15:33

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Yamaha MT-07 Moto Cage New Night Fluo Yamaha 04GEN concept »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon