.
Κατηγορία Yamaha
Πέμπτη, 05 Αυγούστου 2021 14:03

H Deus μεταμόρφωσε το Yamaha Ténéré και μας γυρίζει στα ‘80s

Ένα από τα διασημότερα εργαστήρια custom μοτοσυκλετών στον κόσμο έβαλε το χεράκι του για τη νέα προσθήκη στο Yard Built γκαράζ.

Η σειρά των “επίσημων” καστομαρισμένων Yamaha, Yard Built, έχει πάρει από πέρυσι μια στροφή προς το χώμα και η Deus προφανώς και δεν θα μπορούσε να απέχει από το παιχνίδι.

Πρόσφατα παρουσίασε το Swank Rally 700, μετατρέποντας το XSR700 σε κάτι πιο χωματερό, αλλά τώρα ολοκληρώνει τη μετάβαση από την άσφαλτο στο χώμα επιλέγοντας ως βάση για το νέο της σχέδιο το Ténéré 700, ένα κανονικό adventure μοντέλο που συνοδεύει την εμφάνιση με πραγματικές ικανότητες.

deus tenere 10

Το Deus Ténéré αντλεί έμπνευση από τα πρώιμα αγωνιστικά του Dakar, νωρίς τη δεκαετία του 1980, όταν και ουσιαστικά γεννήθηκε η κατηγορία των adventure μοτοσυκλετών.

Η δουλειά που έχει γίνει στο Ténéré δεν περιορίζεται στην εμφάνιση, καθώς σε συνεργασία με την Andreani η εκδοχή της Deus διαθέτει ψηλότερες αναρτήσεις με 30 χιλιοστά επιπλέον διαδρομή στο μπροστινό και αμορτισέρ Ohlins πίσω.

deus tenere 11

Όλα τα πλαστικά σχεδιάστηκαν με την πολύτιμη βοήθεια του Camal Studio για να μας γυρίσουν στα μονοκύλινδρα Ténéré της εποχής. Προστέθηκε επίσης μια custom βάση για roadbook και δύο χιλιομετρητές.

Η Deus ενημερώνει πως όλο το κουστούμι από υαλόνημα (fiberglass) – που περιλαμβάνει φέρινγκ, κάλυμμα ρεζερβουάρ και όλη την κατασκευή της ουράς που ενώνει σε ένα ενιαίο κομμάτι σέλα, πίσω φτερό και πλαϊνά καπάκια – μπορεί να πωληθεί και στη λιανική ως κιτ κατά παραγγελία για όποιον ενδιαφέρεται.

deus tenere 2

Από τα γνήσια αξεσουάρ της Yamaha χρησιμοποιήθηκε το Rally Kit, με προστατευτικά ψυγείου και αλυσίδας μετάδοσης, ποδιά κινητήρα και εργαλειοθήκη, ενώ φορέθηκαν χούφτες τιμονιού της Acerbis.

Η εξάτμιση αποτελεί ένα ακόμη σημείο αιχμής για το Deus Ténéré, καθώς πρόκειται για μια μοναδική custom δημιουργία της SC Project από τιτάνιο, πολύ ελαφρύτερη της εργοστασιακής και με υπέροχο ήχο – όπως αποκαλύπτει το βίντεο που θα βρείτε πιο κάτω.

Το Deus Ténéré παρουσιάστηκε επ’ ευκαιρία της "απαγορευμένης" εκδήλωσης Wheels & Waves, όπου οδηγήθηκε, φωτογραφήθηκε και βιντεοσκοπήθηκε στο W&W Swank Rally από τον τετράκις νικητή του Le Touquet, Jean-Claude Moussé.

Πηγή: Deus Customs

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 05 Αυγούστου 2021 14:58

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon