.
Κατηγορία Yamaha
Πέμπτη, 12 Αυγούστου 2021 11:49

Yamaha R9 – Σύντομα κοντά μας και μαζί ίσως και το R2

Η Yamaha κατέθεσε νέες αιτήσεις για κατοχύρωση πνευματικής ιδιοκτησίας σε ό,τι αφορά στο R9, πράγμα που καταδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο ότι η εταιρεία είναι κοντά στο να αυξήσει τη γκάμα των sportbike μοντέλων της.

Η κατοχύρωση της Yamaha έγινε σε διάφορες αγορές παγκοσμίως και αποτελεί ξεκάθαρη ένδειξη ότι ο κατασκευαστής είναι έτοιμος να βάλει ένα ακόμα μοντέλο, αυτή τη φορά πάνω από το R7 που παρουσιάστηκε προσφάτως.

Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που διαβάζουμε φήμες για το επερχόμενο R9, καθώς σχετικές κατοχυρώσεις (μαζί με τις R15-R20-R25) κατατέθηκαν τον Ιούνιο στην Ιαπωνία.

Τώρα όμως, με τις αιτήσεις να περιλαμβάνουν γραφεία (μεταξύ άλλων) σε Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία και Αγγλία, φαίνεται ότι είμαστε περισσότερο κοντά από ποτέ στην R9.

Επιπλέον υπάρχουν πληροφορίες και για ένα R2 που είτε θα είναι ένα R-125 με άλλο όνομα, είτε θα έρθει για να μπει ανάμεσα σ’ αυτό και την R3.

Επιστρέφοντας στο R9, αυτό κατά πάσα πιθανότητα θα βασίζεται πάνω στο τρικύλινδρο μοτέρ CP3 των 890cc της εταιρείας, που έκανε το ντεμπούτο του στην MT-07.

Η απόδοσή του κινητήρα μπορεί να ξεπερνά τους 113 ίππους κι έτσι η R9 θα αποτελούσε σαφώς μια πιο ελκυστική πρόταση, ειδικά στα μάτια εκείνων που πιστεύουν ότι η R7 δεν είναι τόσο δυναμική όσο θα περίμενε κανείς από μια sportbike.

Η νέα Yamaha R9 δεν φαίνεται να έχει άμεσους ανταγωνιστές για την ώρα, μιας και η Aprilia RS 660 προσφέρει 100 ίππους, ενώ η Ducati 959 ανεβαίνει στους 157.

Μόνο η Kawasaki είναι κοντά σε ισχύ κινητήρα, με 126 ίππους, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση το μοτέρ είναι τετρακύλινδρο.

Η νέα μοτοσυκλέτα της Yamaha αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στο 2022 αν όλα πάνε καλά.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 12 Αυγούστου 2021 11:51

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon