.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 03 Αυγούστου 2023 06:36

Yamaha R9 – Αργεί να αποκαλυφθεί; Φτιάξ’ το... μόνος σου!

Εάν θες πολύ ένα R9 αλλά η Yamaha δεν εισακούει τις… προσευχές σου, τότε μπορείς να το… φτιάξεις μόνος σου, όπως έκανε ο Sebastian Hipperson.

Εδώ και καιρό άλλωστε φημολογείται ο ερχομός ενός Yamaha R9, μιας και η εταιρεία από την Iwata είχε καταθέσει αίτηση για το όνομα της μοτοσυκλέτας ενώ έβγαλε και το σχετικό λογότυπο. Ωστόσο προς το παρόν από μοτοσυκλέτα… τίποτα.

Έτσι, ο Sebastian Hipperson, λάτρης των δίχρονων αγωνιστικών μοτοσυκλετών της Yamaha από τη δεκαετία του '90, έφτιαξε το δικό του R9. Ως βάση, πήρε ένα μεταχειρισμένο MT-09, το οποίο και αποσυναρμολόγησε πλήρως. Κατόπιν, σχεδίασε και συγκόλλησε ένα σωληνωτό ατσάλινο πλαίσιο που φιλοξενεί πια τον εν σειρά τρικύλινδρο κινητήρα. Στο πίσω μέρος, προσάρμοσε το αλουμινένιο ψαλίδι από ένα Ducati 749 με εξαρτήματα από την Corse Dynamics και ένα ειδικά διαμορφωμένο monoshock αμορτισέρ της Mupo. Το ανεστραμμένο μπροστινό προέρχεται από μια Ducati Panigale και έχει επαναρυθμιστεί με ελατήρια της Bitubo, ενώ οι πεντάμπρατσες ζάντες αλουμινίου, προέρχονται από ένα Aprilia RSV Mille. Στα φρένα συναντάμε τη Brembo με την εξάτμιση να αποτελείται από κομμάτια Lextek και Arrow.

r9aa.jpg

Περνώντας στο φέρινγκ, συναντάμε ένα κουστούμι φτιαγμένο στο χέρι από fiberglass. Το κιβώτιο αέρα, καλυμμένο επίσης με κάλυμμα από υαλοβάμβακα, συγχωνεύεται με τη δεξαμενή αλουμινίου. Το αλουμίνιο αφήνεται σκόπιμα «φυσικό», ενώ το πλαίσιο και το φέρινγκ είναι βαμμένα κόκκινα, με τα γραφικά της Yamaha να είναι ασπρόμαυρα.

Τέλος, το ιδιαίτερο αυτό… R9, διαθέτει ψηφιακό ταχύμετρο με ενσωματωμένο GPS, αλλά και αγωνιστικές πινελιές όπως μανέτα αντίχειρα για το πίσω φρένο, διατηρώντας παράλληλα και το βάρος κάτω από 200 κιλά, αποσκοπώντας σε τι άλλο; Στην πίστα.

Πηγή: motociclismo.it

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 03 Αυγούστου 2023 06:47

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon