.
Κατηγορία Yamaha
Παρασκευή, 05 Ιουλίου 2019 14:34

Yamaha Yard Built – Swank Rally 700

Το νέο Yard Built custom της Yamaha βγήκε για μια φορά ακόμη από τη συνεργασία με την Ιταλική Deus και είναι ένα XSR700 τροποποιημένο για να τρέξει στο Sardinia Swank Rally.

Η συνεργασία Yamaha και Deus καλά κρατεί από το 2013, όταν και το φημισμένο Ιταλικό custom shop άρχισε να φτιάχνει ξεχωριστές μοτοσυκλέτες για τη σειρά Yard Built.

Το νέο κοινό πόνημα των δύο εταιρείων αφορά σε μια μετατροπή του XSR700 ώστε αυτό να τρέξει στο Sardinia Swank Rally, έναν ετήσιο αγώνα που γίνεται ως φόρος τιμής στο Rally of Sardinia και περιλαμβάνει δύο κατηγορίες συμμετεχόντων, Vintage και Modern.

Οι μετατροπές στο XSR για τα τρέξει σε έναν χωμάτινο αγώνα περιλαμβάνουν ολόκληρο το μπροστινό από Super Ténéré 1200, μαζί με τον 19 ιντσών τροχό, επανακουρδισμένο με μαλακότερα ελατήρια καθώς τώρα έχει να αναρτήσει μια σαφώς πιο ελαφριά μοτοσυκλέτα.

Πίσω συναντάμε ένα αμορτισέρ Öhlins, επίσης ρυθμισμένο από τη Deus για τα κιλά και τις απαιτήσεις της συγκεκριμένης custom κατασκευής.

Η μοτοσυκλέτα εξοπλίστηκε με tubeless ακτινωτές ζάντες της Kineo και φόρεσε λάστιχα Metzeler Karoo.

Μηχανολογικώς δεν άλλαξε τίποτε στον κινητήρα του XSR700, πλην μιας custom 2-σε-1 εξάτμισης της SC Project, αλλά η μοτοσυκλέτα δέχτηκε πληθώρα μοναδικών κομματιών από τη Deus, όπως το αλουμινένιο ρεζερβουάρ, τη σέλα και την αλουμινένια προστατευτική ποδιά του κινητήρα – όλα χειροποίητα.

Το συνολάκι ντύθηκε ακόμη με φτερά, χούφτες και εντουράδικο μασκάκι της Acerbis, όλα σε vintage αισθητική.

Το Swank Rally 700 έχει ήδη ταξιδέψει στην εκδήλωσε The Reunion που φιλοξενείται κάθε χρόνο στην Ιταλική πίστα της Monza, πριν ταξιδέψει για τον αγώνα Sardinia Swank Rally. Όπου και τερμάτισε επιτυχώς και απροβλημάτιστα.

Στη συνέχεια ταξίδεψε στη Γαλλική πόλη Biarritz στις ακτές του Ατλαντικού για το Wheels & Waves, όπου η Deus έφερε και ένα Land Rover του 1958 (Σειρά 2) με ένα ΧΤ500 φορτωμένο στην καρότσα του.

Τέλος, η περιοδεία συνεχίστηκε με την εκδήλωση Pitti 2019 στην Ιταλία, όπου μαζί το Swank Rally πλαισιώθηκε από δύο ξεχωριστές Yamaha, μια DT400 που είχε τρέξει το 1976 στο Abidjan/Nice Rally και φορούσε ακόμη όλα τα πλαστικά και τα αυτοκόλλητα εκείνου του αγώνα. Δίπλα του, ένα σπανιότατο HL500 ήρθε όπως έτρεχε το 1977 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon