.
Κατηγορία Yamaha
Δευτέρα, 04 Ιανουαρίου 2021 17:01

Yamaha F-155 Concept - Το sport παπί του μέλλοντος

Κατά την παρουσίαση του νέου Yamaha Exciter 155 VVA στο Βιετνάμ, η Yamaha Βιετνάμ έδειξε στο κοινό και ένα ακραίο sport παπί σε μορφή concept, στα πρότυπα του extreme customizing των ασιατικών αγορών, πάνω στο οποίο θα βασιστεί το Exciter του μέλλοντος.

Το Yamaha F-155 Concept ή αλλιώς γνωστό και ως Exciter Concept 202X Prototype (όπως αναγράφεται πάνω του) κατασκευάστηκε στην Ιαπωνία, με κόστος 100.000 δολαρίων, ήτοι 81.500 ευρώ, και στάλθηκε στο Βιετνάμ για την παρουσίαση του νέου Exciter.

Το F-155 Concept βασίζεται μεν πάνω στο νέο Exciter, σπρώχνει όμως τη sport συνταγή σε νέα ύψη, τουλάχιστον για sport παπιά παραγωγής, καθώς σε custom μοντέλα έχουμε δει πολύ πιο ακραίες δημιουργίες.

Μεγαλύτερη ίσως αλλαγή είναι το Deltabox αλουμινένιο πλαίσιο, που φέρνει στο μυαλό τα Supersport / Superbike μοντέλα της φίρμας.

Παράλληλα, το συμβατικό πιρούνι και το συμβατικό ψαλίδι του Exciter αντικαταστάθηκαν από ένα ανάποδο πιρούνι και από gull-arm / banana ψαλίδι, ενώ η ουρά του παπιού προέρχεται από YZF-R1, με τα γνωστά κενά στα πλαϊνά της.

Το φωτιστικό σώμα στο τιμόνι μας εγκατέλειψε για ένα πιο sport look, ενώ στο μπροστινό μέρος του παπιού βρίσκεται μια εισαγωγή Ram-Air που θυμίζει πολύ αυτή του R1.

Δείτε όμως και τα διακριτικά αεροδυναμικά φτεράκια εκατέρωθεν, που θυμίζουν Superbike / MotoGP κατασκευή, δείτε τα slick ελαστικά, δείτε και το φαλτσοκομμένο τελικό της εξάτμισης που βγαίνει κάτω από τον κινητήρα! Σκέτο ποίημα.

Το τιμόνι είναι τύπου κλιπόν, ενώ νέα είναι η οθόνη οργάνων που στο concept είναι ζωγραφιστή.

Ρυθμιζόμενες είναι οι μανέτες, ρυθμιζόμενα και τα μαρσπιέ, ενώ για την ώρα ο κινητήρας παραμένει αυτός του Exciter 155 VVA.

Άντε να δούμε το F-155 στην παραγωγή το 2022-23, με κινητήρα 250 κυβικών, να σαρώνει τις αγορές της Ασίας που διψάνε για παπιά-τούμπανα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 04 Ιανουαρίου 2021 17:12

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon