.
Κατηγορία Yamaha
Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2018 17:44

Yamaha Grand Filano Hybrid 2018

 

Υβριδικό scooter παραγωγής, αρχικά για την Ταϊλάνδη 

 

Κι ενώ η Honda έχει ήδη παρουσιάσει το PCX Hybrid, που βγαίνει στην παραγωγή μέσα στο 2018, τώρα ανάλογη κίνηση κάνει και η Yamaha με το Grand Filano Hybrid 2018. Ένα βενζινοκίνητο scooter, που διαθέτει και βοηθητικό ηλεκτρικό μοτέρ, κάνοντας την πρώτη του εμφάνιση στην αγορά της Ταϊλάνδης.

yamaha grand filano hybrid 1

Το Grand Filano Hybrid παρουσιάστηκε επίσημα στην Ταϊλάνδη, με την τιμή του να βρίσκεται στα 62.000 ταιλανδέζικα μπατ (baht), ήτοι 1.600 ευρώ.

yamaha grand filano hybrid 16

Το scooter της Yamaha βγαίνει σε 2 εκδόσεις, με ABS ή χωρίς, ενώ κινείται με έναν μονοκύλινδρο υγρόψυκτο και τετράχρονο Blue Core κινητήρα 125 κυβικών εκατοστών.

yamaha grand filano hybrid 18

Δίπλα στον εν λόγω κινητήρα βρίσκουμε και ένα ηλεκτρικό μοτέρ, που η Yamaha ονομάζει Smart Motor Generator, το οποίο δίνει στο Grand Filano έξτρα ηλεκτρική δύναμη σε ορισμένες συνθήκες, γλιτώνοντας και καύσιμο.

yamaha grand filano hybrid 20

Συγκεκριμένα, το ηλεκτρικό μοτέρ βοηθάει τον αναβάτη στις εκκινήσεις και στις επιταχύνσεις, από ότι καταλάβαμε εξετάζοντας το βίντεο, λειτουργώντας όταν ο αναβάτης ανοίξει τέρμα το γκάζι. Τότε, το ηλεκτρικό μοτέρ συνεισφέρει στη δύναμη του θερμικού (βενζινοκίνητου), με μέγιστο χρόνο λειτουργίας τα 3 δευτερόλεπτα.

yamaha grand filano hybrid 19

Μέγιστη δηλαδή επιτάχυνση, εκεί που την χρειάζεσαι, στο φανάρι, σε προσπεράσεις, κλπ.

Την ώρα που δεν απαιτείται η χρήση του, το σύστημα φορτίζει τη μπαταρία του scooter.

yamaha grand filano hybrid 9

Το scooter διαθέτει κορυφαίο επίπεδο εξοπλισμού, όπως σύστημα start-stop, μίζα one-push start, σύστημα keyless, full LED φώτα, πρίζα USB, έγχρωμη TFT οθόνη οργάνων και αποθηκευτικό χώρο 27 λίτρων κάτω από τη σέλα.

Οι τροχοί είναι μικροί, 12 ιντσών, ενώ το φρενάρισμα γίνεται με δισκόφρενο εμπρός και ταμπούρο πίσω.

yamaha grand filano hybrid 6

Το ρεζερβουάρ είναι 4,4 λίτρων, και το scooter της Yamaha ζυγίζει 102 κιλά στην έκδοση με το ABS. Οι χρωματισμοί είναι επτά, πέντε για την έκδοση δίχως ABS και δύο για εκείνη με ABS.

Το μόνο που μένει τώρα είναι να δούμε το Grand Filano, ή τον κινητήρα του, να έρχονται και στην ευρωπαϊκή αγορά, κάτι που πιστεύουμε είναι απλώς θέμα χρόνου.

Φωτογραφίες

Βίντεο

Δείτε πρώτα το προιοντικό βίντεο.

Και κατόπιν την τεχνική ανάλυση

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2022 11:34

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon