.
Κατηγορία Yamaha
Δευτέρα, 07 Νοεμβρίου 2016 23:24

EICMA 2016: Yamaha T7 Tenere prototype 2017

 

Το πνεύμα της Ténéré!

 

H Yamaha παρουσίασε στην έκθεση EICMA ένα πρωτότυπο με την κωδική ονομασία T7. Φυσικά δεν θέλει και πολλή φαντασία για να καταλάβουμε ότι πάνω σε αυτό θα βασιστεί το επόμενο Tenere, κατασκοπευτικές φωτογραφίες του οποίου έχουν ήδη κυκλοφορήσει στον ειδικό τύπο.

Η επιρροή της Tenere


Η Yamaha τονίζει με αυτό το πρωτότυπο πως, ''Όποιον τύπο μοτοσυκλέτας περιπέτειας κι αν οδηγείτε, είναι πιθανό ότι έχει επηρεαστεί με κάποιον τρόπο από ένα από τα σημαντικότερα μοντέλα στην ιστορία της Yamaha. Αυτό το μοντέλο ήταν η θρυλική XT600Z Ténéré, που παρουσιάστηκε πριν από 33 χρόνια στην έκθεση Paris Show."

Δεν έχουμε λόγο να αμφιβάλλουμε φυσικά, αφού η εμβληματική XT600Z Ténéré γοήτευσε μια μεγάλη γκάμα αναβατών που λάτρεψαν τη σκληροτράχηλη απλότητα και τις αγωνιστικές καταβολές της. Στενά βασισμένο στις εργοστασιακές αγωνιστικές μηχανές της Yamaha για το Ράλι Ντακάρ με θρυλικούς αναβάτες όπως ο Stéphane Peterhansel, αυτό το ανθεκτικό μοντέλο περιπέτειας έγινε μία από τις κορυφαίες σε πωλήσεις μοτοσυκλέτες στην Ευρώπη.
Τα πρώτα 10 χρόνια ζωής της, μεταξύ 1984 και 1994, αυτή η εντυπωσιακή μοτοσυκλέτα πέτυχε 61.000 πωλήσεις. Σήμερα, η Ténéré συνεχίζει να είναι δημοφιλής και να κάνει περήφανους πολλούς ιδιοκτήτες που είναι μέλη σε αποκλειστικές λέσχες ιδιοκτητών.

Το αρχικό πνεύμα της Ténéré, που έκανε τη Yamaha ένα από τα σπουδαιότερα ονόματα στην οδήγηση τύπου ράλι και περιπέτειας, δεν εξαφανίστηκε ποτέ και παραμένει πάντα στο DNA της εταιρείας. Το μοντέλο περιπέτειας αντιπροσωπεύει έναν καθαρόαιμο και ουσιαστικό τρόπο απόλαυσης της οδήγησης μοτοσυκλέτας για τη Yamaha: χαρίζει συναισθήματα απόλυτης ελευθερίας και ανακαλύψεων, με ταξίδια σε εντυπωσιακά μέρη ακόμα και όταν δεν υπάρχουν δρόμοι. Τώρα η Yamaha πρόκειται να δώσει στον κόσμο μια φευγαλέα εικόνα του μέλλοντος, με την αποκάλυψη του πρωτότυπου μοντέλου T7 στην έκθεση EICMA.

Yamaha T7: Τεχνογνωσία και πάθος


Πολλά μοντέλα περιπέτειας μεσαίου μεγέθους που υπάρχουν ήδη, θεωρούνται υπερβολικά προσανατολισμένα στη χρήση σε δρόμο, υπερβολικά εξεζητημένα και ακατάλληλα για πραγματική εκτός δρόμου οδήγηση. Ο κόσμος της περιπέτειας χρειάζεται ένα νέο τύπο μοτοσυκλέτας που μπορεί να προσφέρει την αυθεντική ευελιξία στις μεγάλες αποστάσεις και την απόλυτη ανθεκτικότητα της αρχικής Ténéré, σε συνδυασμό με τη σύγχρονη σχεδίαση και την τεχνολογία αιχμής στον κινητήρα και το πλαίσιο.

Μια αφοσιωμένη ομάδα που αποτελείται από μηχανικούς, σχεδιαστές και δημιουργούς προϊόντων της Yamaha από την Official Rally Team στη Γαλλία, το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης στην Ιταλία και την GK Design στην Ολλανδία ανέπτυξαν το νέο πρωτότυπο μοντέλο T7. Κάθε μέλος της ομάδας έχει πραγματική επιθυμία να δημιουργήσει κάτι που θα μπορέσει να καλύψει τις ανάγκες του περιπετειώδη ταξιδιώτη και θα αντιπροσωπεύει το όραμα της Yamaha για την επόμενη γενιά μοτοσυκλετών περιπέτειας.
Το πρωτότυπο μοντέλο Yamaha T7 δημιουργήθηκε με χρήση του αγωνιστικού DNA που έκανε τη Yamaha ένα από τα πιο επιτυχημένα ονόματα στον κόσμο των αγώνων ράλι. Είναι ένα πλήρως λειτουργικό πρωτότυπο που αναπτύχθηκε για να πετύχει την τέλεια ισορροπία ανάμεσα στις εντός και εκτός δρόμου δυνατότητες.

Αυτή η ελαφριά μηχανή βασίζεται σε ένα ολοκαίνουργιο πλαίσιο που σχεδιάστηκε για να συμπληρώσει μια ειδικά ανεπτυγμένη έκδοση του αναγνωρισμένου κινητήρα CP2 700 κ.εκ. της Yamaha - που χρησιμοποιείται στο Tracer 700 και στο MT-07, ο οποίος παρέχει ισχυρή ροπή και αποδίδει εύκολα την ισχύ που απαιτείται για τέλεια πρόσφυση σε όλες τις συνθήκες.

Αναμενόμενο Tenere


Η T7 διαθέτει ρεζερβουάρ καυσίμου από αλουμίνιο, προβολείς LED με 4 λαμπτήρες, φέρινγκ και ποδιά από ανθρακονήματα, προσαρμοσμένη εξάτμιση Akrapovič και μπροστινή ανάρτηση KYB υψηλών προδιαγραφών. Αποτελεί όραμα της ιδανικής μηχανής περιπέτειας και διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη των μοντέλων περιπέτειας Yamaha της επόμενης γενιάς.
Ένα νέο κεφάλαιο από το βιβλίο των θρύλων θα κυκλοφορεί στους δρόμους, ασφαλτοστρωμένους και χωμάτινους, από το 2018.
Εμείς να προσθέσουμε στα παραπάνω, ότι το νέο μοντέλο που θα ονομάζεται πιθανότατα Tenere 700, θα αντικαταστήσει το XTZ 660 Tenere που σταμάτησε φέτος την παραγωγή του λόγω περιορισμών Euro4. Αναμένουμε λοιπόν να ονομάζεται XTZ 700 Tenere και αν έρθει στην παραγωγή έστω και κοντά στην εμφάνιση του πρωτότυπου T7, και σε λογική τιμή, όπως ακολουθεί τελευταία η Yamaha, αναμένεται να προσελκύσει ευρύ κοινό από αρκετά χωμάτινες εταιρίες.

Φωτογραφίες οδήγησης

{gallery}new_models/yamaha/2017/t7/odigika/{/gallery}

Φωτογραφίες λεπτομερειών

{gallery}new_models/yamaha/2017/t7/statika/{/gallery}

Video

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 08 Νοεμβρίου 2016 09:46

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Yamaha TMAX 2017 – Teaser Video EICMA 2016: Yamaha TMAX 2017 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon