.
Κατηγορία SYM
Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2018 14:47

SYM Joymax Z 2019 – EICMA

 

Ανανέωση σε τρεις εκδόσεις κυβισμού

 

Ένα ολοκαίνουργιο Joymax έκανε την εμφάνισή του στο σαλόνι του Μιλάνου, με το γράμμα «Ζ» να δηλώνει τη διαφορετικότητά του. Πρόκειται για ένα μεσαίου μεγέθους σκούτερ πόλης, το οποίο θα διατίθεται με κινητήρες 125, 250 και 300 κυβικών εκατοστών.

Η λογική του αναπτύσσεται γύρω από την ισορροπία ανάμεσα στην πρακτικότητα, την άνεση και τη σπορ συμπεριφορά. Για να το περιγράψουμε καλύτερα, σκεφτείτε ένα σκούτερ που χωρά δύο full-face κράνη κάτω από τη σέλα, έχει άνετο κάθισμα και καλή αεροδυναμική προστασία, αλλά μπορεί και να προσφέρει γευστικές σπορ πινελιές με ικανότητα κλίσης που φτάνει τις 37 μοίρες. Αυτό φιλοδοξεί να είναι το νέο Joymax Z.

right 90

Η SYM παρουσίασε στην EICMA τρεις εκδόσεις, ξεκινώντας από τα 125 cc με απόδοση 14 hp, συνεχίζει με 250 cc και 21.2 hp, για να φτάσει ως την κορυφαία έκδοση των 300 cc και των 26.9 hp. Όλοι οι κινητήρες είναι μονοκύλινδροι, υγρόψυκτοι και τετραβάλβιδοι με έναν εκκεντροφόρο στην κεφαλή.

luggage box

Ο εξοπλισμός των νέων Joymax Z περιλαμβάνει ρυθμιζόμενο ανεμοθώρακα, αποθηκευτικό χώρο που παίρνει δύο full-face κράνη και χωρά κι άλλα, καθώς και παροχή ρεύματος QC2.0 USB στο δεξί ντουλαπάκι στην ποδιά – πρακτικότατο όχι μόνο για το κινητό, αλλά και για οποιαδήποτε άλλη συσκευή χρειάζεται ρεύμα εν κινήσει, όπως λ.χ. ένα GPS.

Meter

Το Joymax Z κυλά σε τροχούς 14 ιντσών μπροστά και 13 πίσω (120/70 και 140/60 αντιστοίχως) και φρενάρει με έναν μπροστινό δίσκο 260 mm με διπίστονη δαγκάνα και έναν οπίσθιο δίσκο 240 mm. Το μοντέλο των 125 cc διαθέτει συνδυασμένα φρένα CBS, ενώ οι άλλες δύο εκδόσεις το, διά νόμου υποχρεωτικό, ABS.

USB

Φωτογραφίες

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 02 Ιουλίου 2019 14:10

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon