.
Κατηγορία Suzuki
Τρίτη, 07 Νοεμβρίου 2023 10:55

EICMA 2023 - Suzuki GSX-S1000GX 2024

Η απάντηση της Suzuki σε μοτοσυκλέτες όπως το Yamaha Tracer 9, το BMW S 1000XR, το Kawasaki Versys 1000 και η Multistrada V4. 

H Suzuki επιβεβαίωσε ακόμα ενα σετ φημών που δημιουργήθηκαν, νωρίτερα μέσα στο χρόνο, παρουσιάζοντας το νέο GSX-SX 1000GX 2024. Είναι μία ψηλή sport touring μοτοσυκλέτα, που έχει σκοπό να ανταγωνιστεί τα ισχυρά μοντέλα της κατηγορίας, βλέπε... Yamaha Tracer 9, BMW S 1000 XR, Kawasaki Versys 1000 και τα συναφή.

Ο κινητήρας είναι 4κύλινδρος εν σειρά και βασίζεται, σε αυτόν του GSX-S 1000GT, αποδίδοντας 150 ίππους αλλά και περνώντας τις προδιαγραφές ρύπων Euro 5+. H νέα GSX-S 1000GT θα είναι η πρώτη μοτοσυκλέτα στην ιστορία της Suzuki, που θα χρησιμοποιεί ηλεκτρονικές, ημιενεργητικές αναρτήσεις της Showa, το σύστημα SAES – Suzuki Advanced Electronic Suspension. Το σύστημα συλλέγει δεδομένα και από έναν αισθητήρα IMU 6 αξόνων της Bosch, ρυθμίζοντας σε πραγματικό χρόνο την λειτουργία των αναρτήσεων.

Οι 3 χαρτογραφήσεις ισχύος A-B-C συναντώνται και εδώ, ενώ το μοντέλο περιλαμβάνει επίσης Cruise Control, οθόνη TFT 6,5 ιντσών, συνδεσιμότητα με Smartphone, αλλά και παροχή ρεύματος USB ακριβώς δίπλα στην οθόνη. Στα ηλεκτρονικά βοηθήματα περιλαμβάνονται επίσης Traction και Wheelie Control, αλλά και ένα νέο σύστημα Roll Torque Control, το οποίο ρυθμίζει με μεγαλύτερη ακρίβεια την δύναμη που φτάνει στον πίσω τροχό, με την μοτοσυκλέτα υπό κλίση. Παράλληλα, περιλαμβάνεται Cornering ABS, Quicshifter για ανεβάσματα και κατεβάσματα, αλλά και σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης σε ανωφέρεια, σε συνεργασία με τα φρένα.

Η εμφάνιση του νέου μοντέλου είναι εντελώς νέα, ενώ η ζελατίνα ρυθμίζεται σε 3 θέσεις -και είναι διαθέσιμη σε 3 μεγέθη. Η σέλα έχει περισσότερο γέμισμα, ενώ το τιμόνι είναι πιο κοντά στον αναβάτη κατά 55 χιλιοστά, πιο φαρδύ κατά 50 χιλιοστά και εδράζεται σε ελαστικές βάσεις, για μεγαλύτερη άνεση. To ρεζερβουάρ έχει όγκο 19 λίτρων, ενώ το ύψος σέλας ανέρχεται στα 845 χιλιοστά.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 09 Νοεμβρίου 2023 16:58

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon