.
Κατηγορία Zoghsen
Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024 16:49

Cyclone RC 700 – Σινική 4κύλινδρη supersport πρόταση

Κι άλλη κινεζική εταιρεία μπαίνει στην προσφάτως καταγεγραμμένη «ανάσταση» των μεσαίων supersport μοντέλων, με συνταγή από το... ένδοξο για πολλούς, παρελθόν!

Η Κινεζική Zongshen-Cyclone παρουσίασε την έκδοση παραγωγής της τετρακύλινδρης supersport μοτοσυκλέτας της, ένα project στο οποίο δούλευε εδώ και καιρό και για το οποίο σας έχουμε ξαναγράψει και στο παρελθόν. Τώρα, η εταιρεία προχωρά στο επόμενο βήμα, με την RC 700 που εμφανίστηκε σε έκθεση στην Κίνα.

Σε σχέση με τα αρχικά ψηφιακά σχέδια, η μοτοσυκλέτα εμφανίστηκε αρκετά πιο «ήπια» σχεδιαστικά, ενώ με βάση το μοντέλο των φωτογραφιών, φαίνεται ότι η... μαρμάγκα της μετάβασης από concept σε μοτοσυκλέτα παραγωγής έφαγε ακόμα ένα μονόμπρατσο ψαλίδι. Κρίμα. Στην πολύ μοντέρνα κατά τα άλλα σχεδίαση, βλέπουμε και ορισμένες αεροδυναμικής φύσης παρεμβάσεις, όπως φτερά εμπρός και στρατηγικά ανοίγματα.

Ο 4κύλινδρος κινητήρας φαίνεται ότι έχει εμπνευστεί ή βασιστεί, στην αντίστοιχη μονάδα της Honda που χρησιμοποιείται στην σειρά 650 της. Για το RC700, τα κυβικά φτάνουν τα 674, με την απόδοση να αναμένεται στους 100 ίππους ή «εκεί γύρω». Η μάζα της μοτοσυκλέτας ανακοινώνεται στα 208 κιλά έτοιμο για οδήγηση. Πλαίσιο και ψαλίδι φαίνονται να είναι αλουμινένια και «ορθόδοξης» supersport σχεδίασης, με σασί διπλής δοκού και ανάρτηση Monoshock πίσω με το αμορτισέρ τοποθετημένο «παράλληλα» με το ψαλίδι, σαν σε cantilever. Στο μπροστινό σύστημα διακρίνουμε διπλά δισκόφρενα και ανεστραμμένο πιρούνι. Για τις αναρτήσεις δεν γίνεται γνωστό, αν θα μπορούν να ρυθμιστούν.

Κάτι που επίσης δεν γίνεται γνωστό, είναι το αν το μοντέλο θα βρεθεί και στην Ευρώπη. Ίδωμεν.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024 16:53

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon