.
Κατηγορία Zoghsen
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 15:34

Zongshen Cyclone AQS 401 – Κινεζικό bobber με αυτόματο σασμάν!

Μοντέλο-έκπληξη που ούτε οι αντιπρόσωποι της μάρκας δεν περίμεναν! Και με highlight, το αυτόματο κιβώτιο του.

Σε συνέδριο αντιπροσώπων της, η Zongshen, κινεζική κατασκευάστρια μοτοσυκλετών με το brand «Cyclone» και συνεργάτης της Piaggio, αποκάλυψε ένα νέο μοντέλο της που είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον. Στις φωτογραφίες βλέπετε το μοντέλο, που έχει την μορφή ενός sport bobber και το πρώτο στοιχείο-κλειδί που το αφορά, είναι το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων που έχει.

Το ίδιο το όνομα του μοντέλου κρύβει σε κοινή θέα, το αυτόματο σασμάν – AQS σημαίνει Automatic Quick Shift. Η μοτοσυκλέτα δεν έχει ούτε μανέτα συμπλέκτη, ούτε και ποδομοχλό αλλαγής ταχυτήτων – όλα γίνονται αυτόματα σε επίπεδο μηχανικών μερών. Ο αναβάτης μπορεί να διαλέξει είτε την πλήρως αυτόματη λειτουργία του σασμάν, είτε την ημιαυτόματη επιλογή σχέσεων με πλήκτρα, από το αριστερό μέρος του τιμονιού.

Ο κινητήρας του AQS 401 είναι δικύλινδρος σε σειρά, με απόδοση 45 ίππων στις 9.500 στροφές και ροπή περίπου 3,8 kgm στις 8.000 στροφές -άρα, το μοντέλο θα είναι άμεσα κατάλληλο για κατόχους διπλώματος A2 στην Ευρώπη. Αν και πιθανόν να μην έρθει προς τα μέρη μας...

To πλαίσιο του μοντέλου είναι κατασκευασμένο από ατσάλι, ενώ οι αναρτήσεις αποτελούνται από τηλεσκοπικό πιρούνι εμπρός (παρά το ότι είναι καλυμμένο με τρόπο που θυμίζει girder) και δύο αμορτισέρ πίσω. Το μοντέλο έχει δισκόφρενα εμπρός και πίσω με σύστημα ABS, αλλά και Traction Control ως επιπρόσθετο σύστημα υποβοήθησης.

Το μοντέλο αναμένεται να βγει στην αγορά της Κίνας μέσα σε αυτό το έτος, ενώ όπως και με τα άλλα μοντέλα της Zongshen, άγνωστη είναι η μοίρα του προς το παρόν όσον αφορά την Ευρώπη.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 15:38

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon