.
Κατηγορία Zoghsen
Τρίτη, 30 Απριλίου 2024 14:50

Zongshen ZS Mini Panda – Νέα "νεορετρό" στα 150 κυβικά

Οι κινεζικές κατασκευάστριες μπαίνουν παντού, σιγά σιγά – Και αυτή είναι άλλη μία πρόταση, στις mini moto! 

Η Zongshen παρουσίασε, μαζί και με άλλα μοντέλα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα μεταξύ τους, και τις νέες Mini Panda που βλέπετε στις εικόνες. Εδώ μιλάμε προφανώς για Mini μοτοσυκλέτες, σε στυλ café racer ή scrambler που τόσο trendy είναι σήμερα, αν και για ακόμη μία φορά βλέπουμε την εταιρεία να... δανείζεται κάποια στοιχεία από αλλού: Για παράδειγμα, η μορφή αυτού του μούτρου θυμίζει Norden, σε ένα βαθμό!

Ο κινητήρας του νέου δίκυκλου είναι τύπου μοτοσυκλέτας και όχι παπιού, αερόψυκτος στα 149 κυβικά με απόδοση 10,5 ίππων και 11,5 Nm ροπής (περίπου 1,2 kgm). H τελική ταχύτητα του μοντέλου ανακοινώνεται στο επίπεδο των 95 χιλιομέτρων την ώρα, αν και οι πηγές αναφέρουν ότι τα 100 χλμ/ώρα είναι εύκολη υπόθεση. Το κιβώτιο ταχυτήτων είναι χειροκίνητο, 5 σχέσεων.

Το μοντέλο φέρει τροχούς 12 ιντσών εμπρός και πίσω, ενώ στις αναρτήσεις συναντάς ανεστραμμένο εμπρός πιρούνι και κεντρικά τοποθετημένο monoshock αμορτισέρ πίσω, κάτι που υπόσχεται και ένα υψηλότερο επίπεδο οδικής συμπεριφοράς από την πιο φθηνή λύση των 2 αμορτισέρ. Το μεταξόνιο ανέρχεται μόλις στα 1.210 χιλιοστά, με το βάρος στα 120 κιλά και δύο δισκόφρενα (το μπροστινό με ABS) να αναλαμβάνουν την πέδηση. Αναφορές γίνονται και σε ύπαρξη... traction control για το μοντέλο, κάτι που μάλλον είναι περιττό.

Στις εικόνες μπορείτε να δείτε τόσο το πως είναι η Scrambler εκδοχή, όσο και η Café Racer. Περισσότερα για τυχόν διαθεσιμότητα στην Ευρώπη ή τιμές, δεν αναφέρονται προς το παρόν.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 30 Απριλίου 2024 15:05

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Cyclone RC 700 – Σινική 4κύλινδρη supersport πρόταση
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon