.
Κατηγορία Suzuki
Τρίτη, 07 Νοεμβρίου 2023 11:12

EICMA 2023 - Suzuki GSX-8R 2024

Επιβεβαιώθηκαν οι φήμες για μία νέα sportbike μεσαίου κυβισμού της Suzuki, μετά από την παρουσίαση του GSX-8S. 

Η Suzuki παρουσίασε το νέο GSX-8R 2024, γεμίζοντας το «κενό» μίας μεσαίας sport μοτοσυκλέτας στην γκάμα της. Το νέο μοντέλο, όπως είναι αναμενόμενο, βασίζεται βαρέως στο υπάρχον GSX-8S αλλά και στα V-Strom 800 όσον αφορά τον κινητήρα -χρησιμοποιεί τον ίδιο, δικύλινδρο εν σειρά των 776 κ.εκ., με απόδοση 83 ίππων και 8 kgm ροπής. Τα ηλεκτρονικά ελέγχου SIRS περιλαμβάνουν τις 3 γνωστές χαρτογραφησεις ισχύος A-B-C, αλλά και 3 επίπεδα traction control με δυνατότητα απενεργοποίησης. Παράλληλα, θα υπάρχει και Qjuickshifter.

To πλαίσιο είναι ατσάλινο σωληνωτό, που συνεργάζεται με αλουμινένιο ψαλίδι στην πίσω ανάρτηση. Οι τελευταίες, προέρχονται από την Showa αντί για την ΚΥΒ, με μη ρυθμιζόμενο USD πιρούνι εμπρός και αμορτισέρ ρυθμιζόμενο στην προφόρτιση. Το φρενάρισμα αναλαμβάνουν δύο δίσκοι 310 χιλιοστών εμπρός, με δαγκάνες ακτινικές 4πίστονες της Nissin, ενώ πίσω συναντάμε μονό δίσκο 240 χιλιοστών με δαγκάνα ενός εμβόλου.

Το μοντέλο φέρει επίσης, οθόνη TFT ενδείξεων. Στην εμφάνιση, οι αλλαγές προς το πιο σπορ είναι εμφανείς, με την χρήση πλήρους fairing εμπνευσμένου σε εμφάνιση, από τα GSX-R, ενώ στο τιμόνι χρησιμοποιούνται κλιπ-ον. Το ύψος σέλας ανακοινώνεται στα 810 χιλιοστά, ενώ τα μαρσπιέ βρίσκονται στην ίδια θέση με αυτά του GSX-8S, προφανώς στην προσπάθεια εξασφάλισης μιας πιο «πολιτισμένης» εργονομίας». Το μοντέλο μπαίνει στην ανταγωνιστική, νέα κατηγορία, των δικύλινδρων sportsbikes, που γνωρίζει απροσδόκητη άνθηση τα τελευταία χρόνια.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 09 Νοεμβρίου 2023 16:58

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon