.
Κατηγορία Suzuki
Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2019 11:53

Suzuki – Σχέδια για υβριδικό πλαίσιο με “underslung” ψαλίδι

Κάτι “ψήνεται” στο Hamamatsu και πρέπει να είναι πολύ ωραίο!

Μια σειρά από σχέδια προερχόμενα από την Suzuki, κατοχύρωσε και δημοσίευσε στις 14/02/2019, το γραφείο ευρεσιτεχνιών και εμπορικών σημάτων των ΗΠΑ. Τα σχέδια αυτά, αφορούν σε πλαίσιο, ψαλίδι και διάταξη μοχλισμού πίσω ανάρτησης μοτοσυκλέτας.

Ξεκινώντας από το πλαίσιο, αυτό φαίνεται πως είναι υβριδικό, αποτελούμενο από τμήμα χωροδικτυώματος το οποίο ξεκινώντας από τον λαιμό, συνδέεται ακολουθώντας μια ευθεία διαδρομή με μεταλλικά τμήματα εκατέρωθεν των πλευρών του, τα οποία αποτελούν και την στήριξη βάση του ψαλιδιού.

spxy1

Το ψαλίδι τώρα, το οποίο φαίνεται να είναι χυτό αλουμινένιο, θα έχει “underslung” σχεδίαση, δηλαδή η ενισχυτική γέφυρα – νεύρο που ενώνει τα δυο σκέλη του, θα βρίσκεται στην κάτω πλευρά του. Αυτό είναι κάτι που προέρχεται από τα MotoGP και τα οφέλη της συγκεκριμένης διάταξης, είναι η ακαμψία, ειδικά όταν η μοτοσυκλέτα βρίσκεται υπό κλίση αλλά και η δυνατότητα να τοποθετηθεί το πίσω αμορτισέρ (και το μοχλικό του αν αυτό υπάρχει) σε πιο χαμηλή θέση.

spxy3

Όπως και γίνεται δηλαδή στα σχέδια που βλέπουμε, με το μονό αμορτισέρ να βρίσκεται πολύ χαμηλά, μαζί με το μοχλικό σύστημα του, που συνίσταται από δύο τριγωνικούς συνδέσμους, και έναν αρθρωτό βραχίονα.

Με αυτό τον τρόπο εξοικονομείται πολύ χώρος στην περιοχή πίσω από τον κινητήρα και κάτω από τον υποπλαίσιο, από την άλλη όμως, καταλαμβάνεται ο χώρος στον οποίο συνήθως τοποθετούνται οι συλλέκτες της εξάτμισης.

spxy4

Οπότε θα πρέπει όλο το σύστημα της εξάτμισης να βρίσκεται κάτω από τον κινητήρα και αυτό δείχνουν και τα σχέδια της Suzuki.

Τι μπορεί να σημαίνουν όλα αυτά; Μπορεί και τίποτα απολύτως, ωστόσο στην περίπτωση που η Suzuki όντως έχει πρόθεση να δημιουργήσει ένα δομικό σύνολο σαν αυτό, τότε τα μοντέλα τα οποία θα “χτιστούν” πάνω του, θα πρέπει να είναι ελαφριές sport κατασκευές. Στα σχέδια φαίνεται μονοκύλινδρος ή δικύλινδρος σε σειρά (;) κινητήρας μικρού κυβισμού και πολύ θα μας άρεσε η ιδέα για κάτι τέτοιο!

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2019 11:53

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon