.
Κατηγορία Royal Enfield
Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2023 11:37

Royal Enfield Electric Himalayan Concept - Συνεχίζεται η εξέλιξή του

Στην πρόσφατη EICMA 2023 η Royal Enfield παρουσίασε τις τελευταίες εξελίξεις στις συνεχιζόμενες δοκιμές της ηλεκτρικής Himalayan.

Από το 2022 έχει γίνει επισήμως γνωστό πως η Royal Enfield δουλεύει πάνω σε μια ηλεκτρική παραλλαγή της Himalayan, η οποία αναμένεται να βγει στις αγορές στο δεύτερο μισό της τρέχουσας δεκαετίας, ενώ από διαρροές φωτογραφιών γνωρίζουμε πως υπάρχει και ένα δεύτερο ηλεκτρικό μοντέλο στα σκαριά, ένα κλασικής όψης γυμνό roadster.

Ως τώρα έχουμε δει σχέδια της ηλεκτρικής Himalayan, έχουμε διαβάσει φήμες και πληροφορίες, αλλά στη φετινή έκθεση EICMA η ινδική εταιρεία εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία της παρουσίασης του νέου Himalayan 450 για να ενημερώσει και επίσημα σχετικά με το ηλεκτρικό μοντέλο.

0H3A7110

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, B Govindarajan δήλωσε σχετικά:

"Στη Royal Enfield η ομάδα Electric Mobility δουλεύει με κεντρικό στόχο να διατηρήσει το απαραίτητο DNA της εταιρείας και επίσης να το επεκτείνει στις δημιουργικές μας ιδέες για ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες. Το Ηλεκτρικό Himalayan Concept είναι ένα αποτέλεσμα αυτής της επιδίωξης, εκεί όπου η καινοτομία συναντά τον μοναδικό σχεδιασμό και χαρακτήρα της Royal Enfield. Αυτή η μοτοσυκλέτα είναι απλώς ένα μέρος του πολύ μεγαλύτερου οικοσυστήματος εξερεύνησης και περιπέτειας που εξελίσσουμε. Από "πράσινους" σταθμούς φόρτισης ως την πρωτοβουλία μας για υπεύθυνα ταξίδια, από τη δημιουργία αυτοσυντηρούμενων κοινοτήτων ως τη συνεργασία με την UNESCO για τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής των Ιμαλαΐων, υπάρχουν πολλές πρωτοβουλίες που καθοδηγούμε με πάθος.

"Η εξερεύνηση της οροσειράς των Ιμαλαΐων αποτελεί διαχρονικά ποθητό στόχο για μοτοσυκλετιστές και με τα χρόνια το τερέν αυτών των βουνών έχει αλλάξει σημαντικά, καθώς τόσο οι μοτοσυκλέτες που επισκέπτονται την περιοχή, όσο και τα κίνητρα των αναβατών εξελίσσονται. Αυτή η μετεξέλιξη της εξερεύνησης και η θέλησή μας να διατηρήσουμε αυτές τις εμπειρίες και για τις επόμενες γενιές μας οδήγησε στην ιδέα της Electric Himalayan. Ένα αθόρυβο, μα ισχυρό μέσο που ενισχύει τον δεσμό μεταξύ ανθρώπου, μηχανής, εδάφους και κοινότητας."

<a target=Royal Enfield Electric Himalayan Testbed in the Himalayas 3" width="1600" height="1067" />

Ο Mario Avlisi, υπεύθυνος για την εξέλιξη των ηλεκτρικών Royal Enfield, εξηγεί περαιτέρω:

"Όταν ξεκινήσαμε με αυτό το σχέδιο θέλαμε να δημιουργήσουμε κάτι που θα λειτουργούσε ως πυξίδα για τα μελλοντικά ταξίδια στα Ιμαλάια. Περισσότερο από τη συμμόρφωση σε κανονισμούς και οδηγίες, στο σχέδιο αυτό είδαμε μιαν ευκαιρία να δημιουργήσουμε κάτι μοναδικό που να εμπνέει τις ερχόμενες γενιές. Αυτό που ξεκίνησε ως άσκηση ικανοτήτων για την ομάδα μας, τώρα είναι μια ηλεκτρική adventure μοτοσυκλέτα για την οποία είμαστε πολύ περήφανοι. Το Electric Himalayan είναι πολλά περισσότερα από μια σχεδιαστική ιδέα. Για μας είναι το όραμά μας και μια ματιά στα όσα πρέπει να περιμένετε από μας στο μέλλον. Υπάρχει ένα πολύ μεγαλύτερο σχέδιο ηλεκτροκίνησης στη Royal Enfield καθώς συνεχίζουμε τη δουλειά σε πολλές 'ηλεκτρισμένες' εκφράσεις του αγνού μοτοσυκλετισμού."

Testing the Electric Himalayan Testbed in the Himalayas 1

Σύμφωνα με την εταιρεία, το ηλεκτρικό πρωτότυπο έχει σχεδιαστεί με γνώμονα να ενθαρρύνει την εξερεύνηση μειώνοντας την κόπωση τόσο στον αναβάτη, όσο και στο περιβάλλον. Για τον σκοπό αυτόν η ομάδα εξέλιξης έπρεπε να ξανασκεφτεί κάθε πιθανό σημείο της μοτοσυκλέτας, συμπεριλαμβανομένης της μπαταρίας που λειτουργεί και ως κεντρικό δομικό στοιχείο ή της χρήσης νέων υλικών όπως τα κουστούμια από Organic Flax Fibre (οργανικές φυτικές ίνες).

Η Royal Enfield ακόμη δε δίνει στη δημοσιότητα ούτε συγκεκριμένα τεχνικά στοιχεία, ούτε και ένα πιο σαφές χρονοδιάγραμμα για την ηλεκτρική της γκάμα, ωστόσο όλα δείχνουν πως το ηλεκτρικό Himalayan θα είναι το πρώτο της βήμα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon