.
Κατηγορία Royal Enfield
Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2023 13:34

Royal Enfield Continental GT 650 – Φωτογραφήθηκε με φέρινγκ

Μια μισοντυμένη παραλλαγή του Continental GT 650 εντοπίστηκε και απαθανατίστηκε από φωτογραφικό φακό στην Ινδία.

Μπορεί η Royal Enfield να κινείται λίγο αργά με την εξέλιξη των νέων μοτοσυκλετών της, πάντως είναι λίγο-πολύ γνωστό πια πως η γκάμα των δικύλινδρων 650 δεν πρόκειται να μείνει στο δίδυμο των Interceptor και Continental GT.

Δεν αναφερόμαστε μόνο στο ήδη παρουσιασμένο Super Meteor 650, μα στις πληροφορίες που κατά καιρούς δραπετεύουν από την πατρίδα της Royal Enfield χάρη στον ινδικό Τύπο και μας έχουν γνωστοποιήσει πως η δικύλινδρη πτέρυγα θα αποκτήσει το εγγύς μέλλον τα εξής επιπλέον μοντέλα: adventure, scrambler, classic και ένα roadster μοντέλο με φέρινγκ.

Εμφανώς αυτό το τελευταίο είναι που βλέπουμε στην εικόνα, δηλαδή την πιο εύκολη παραλλαγή που μπορεί να φτιάξει η Royal Enfield προσθέτοντας ένα φέρινγκ στο υπάρχον μοντέλο. Κρίνοντας εκ της φωτογραφίας, προφανώς η βάση είναι το Continental GT 650, έχει όμως ενδιαφέρον ο κινητήρας του.

Προσέχουμε πως οι κάσες του κινητήρα δε μοιάζουν ίδιες με αυτές των Interceptor και Continental GT, αλλά ούτε και με του Super Meteor 650, καθώς απουσιάζει το πομπέ ενιαίο πλαϊνό καπάκι που στις δύο πρώτες περιπτώσεις είναι χρωμιωμένο, ενώ στην τελευταία μαύρο. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει πολλά πράγματα, αλλά πιθανότατα απλώς μας δείχνει τι κρύβεται πίσω από το κλασσικίζον διακοσμητικό εξωτερικό καπάκι του κινητήρα, το οποίο εδώ απουσιάζει καθώς δε χρειάζεται στο μουλάρι δοκιμών.

Μια εναλλακτική θεωρία θα μπορούσε να εστιάσει στην πλήρη απουσία του από τη μοτοσυκλέτα αυτή, καθώς μια προηγούμενη φωτογραφία της που είχε διαρρεύσει πριν μερικούς μήνες έδειχνε ένα μακρύτερο φέρινγκ που φτάνει ως κάτω, οπότε το φινίρισμα του κινητήρα ενδεχομένως να προσαρμοστεί με άλλα καπάκια.

Σε κάθε περίπτωση, η προσθήκη φέρινγκ στα υπάρχοντα roadsters θα έλεγε κανείς πως έχει αργήσει κιόλας, μιας και η πηγή έμπνευσης μας πηγαίνει πίσω στο 2021 όταν η Royal Enfield έστησε στην Ινδία το ενιαίο Continental GT Cup, κίνηση που μάλιστα βρήκε μιμητές και σε άλλες χώρες, όπως η Γαλλία που ανακοίνωσε ένα ανάλογο ενιαίο Κύπελλο.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Surendran Sankar / Gaadiwaadi.com

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon