.
Κατηγορία Royal Enfield
Τετάρτη, 04 Ιανουαρίου 2023 15:52

Royal Enfield Scram 450 – Εξελίσσεται στην Αγγλία

Ο αγγλικός Τύπος κυκλοφόρησε νέες, αρκετά καθαρές φωτογραφίες της δεύτερης μοτοσυκλέτας της Royal Enfield που θα φορέσει τον νέο υγρόψυκτο μονοκύλινδρο κινητήρα της.

Έχοντας περάσει πολλές δεκαετίες βασισμένη αποκλειστικά σε δυο εκδοχές ενός κινητήρα που σχεδιαστικά ανήκε στα τέλη της δεκαετίας του 1940, ξαφνικά τα τελευταία χρόνια η Royal Enfield ανέπτυξε μια ραγδαία δυναμική και συνεχίζει να αναπτύσσεται διαρκώς. Παρουσίασε την πλατφόρμα LS411 με τον κινητήρα του Himalayan, μετά ήρθαν τα δικύλινδρα 650 και ακολούθησε ένας νέος μονοκύλινδρος 350.

Τι δεν είχε ποτέ ως τώρα; Έναν υγρόψυκτο κινητήρα, και αυτό ακριβώς ετοιμάζει για την επόμενη κίνησή της. Πάει σχεδόν ένας ολόκληρος χρόνος από τότε που ακούσαμε για πρώτη φορά περί του Himalayan 450 με το οποίο πιθανολογείται πως θα ντεμπουτάρει τον νέο της μονοκύλινδρο η Royal Enfield.

royal enfield rally 450 spyshot 01
Royal Enfield Himalayan 450, όπως φωτογραφήθηκε τον περασμένο Αύγουστο στην Αγγλία

Με απόδοση που φημολογείται γύρω στους 40 με 45 ίππους, η ινδική εταιρεία θέλει να χτυπήσει το κομμάτι της αγοράς όπου κατοικοεδρεύουν δημοφιλέστατα μοντέλα, όπως τα ΚΤΜ 390.

Παράλληλα ωστόσο ετοιμάζεται και μια δεύτερη εκδοχή με τον νέο 450 και αυτή πιθανότατα θα φέρει το όνομα Scram 450, δηλαδή θα είναι μια μοτοσυκλέτα ανάλογη με το Scram 411 και τη scrambler αισθητική του.

royal enfield scram 450 spy 1

Αυτή τη μοτοσυκλέτα συνέλαβε πρόσφατα ο φακός να εξελίσσεται σε αγγλικούς δρόμους και οι εικόνες δε μας έκαναν μεν σοφότερους, δείχνουν πάντως ένα πρωτότυπο σαφώς πιο προχωρημένο από αυτό που είχαμε πρωτοδεί τον περασμένο Μάιο σε ανάλογες φωτογραφίες από την Ινδία.

Ξεχωρίζει για τη σαφώς πιο σύγχρονη και περιποιημένη αισθητική του, σε ένα γυμνό συνολάκι που θυμίζει περισσότερο roadster παρά scrambler, διατηρώντας πάντα τη λογική της προσιτής λιτότητας που διατρέχει όλη τη γκάμα της Royal Enfield.

Πηγή: MCN

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon