.
Κατηγορία Polaris
Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2015 11:24

Polaris RZR XP Turbo EPS

 

Side by Side με Turbo και 144 hp!

 

 

Η Polaris παρουσίασε για το 2016 ένα κτηνώδες Side by Side, με Turbo και 144 άλογα, τσακίζοντας οτιδήποτε άλλο κυκλοφορεί σε απόλυτα νούμερα ιπποδύναμης.
 
Μέχρι πρότινος τα εντυπωσιακά Side by Side οχήματα παραγωγής αρκούνταν σε ατμοσφαιρικούς κινητήρες, όμως η επιθυμία για άκρατο γκάζι από τους τρελαμένους Αμερικανούς ολοένα και έσπρωχνε τα όρια. Σε κάποια στιγμή οι 90-100 ίπποι έγιναν ψωμοτύρι από τις ναυαρχίδες των μεγάλων SSV που συνήθως ήταν εξοπλισμένα με V2 κινητήρες 1000 κ.εκ. Επόμενο στάδιο; Το Turbo!
 
Για το 2016, δύο είναι οι κατασκευαστές που παρέχουν Turbo SSV, η Polaris και η Can-Am. Η πρώτη με το RZR (προφέρεται Razor, δηλαδή ξυράφι) XP Turbo EPS -και με το πιο πρόσφατο αντίστοιχο SSV μεταφοράς 4 ατόμων- και η δεύτερη με το Maverick Turbo. Όσον αφορά στην ιπποδύναμη, αν οι 131 hp του Maverick φαίνονται υπερβολικοί, τότε τι να πούμε για τους 144 του Polaris RZR XP Turbo EPS;!!!
 
Πάμε να δούμε μερικά από τα δυνατά σημεία του υπέρτατου SSV της αμερικάνικης Polaris.

Κινητήρας

Μιλάμε για ένα ολοκαίνουργιο ProStar V2 τετράχρονο και ψεκαστό Turbo κινητήρα 925 κ.εκ. Σε σχέση με τον προκάτοχο του, ο νέος ProStar διαθέτει σφυρήλατα πιστόνια, νέο στρόφαλο με γωνία ανάφλεξης 270 μοιρών, μπιέλες υψηλής αντοχής, και νέο κύκλωμα λίπανσης. Η ECU του κινητήρα μεταξύ άλλων διαθέτει ανιχνευτή για πειράκια και boost control, ενώ το 80% της κτηνώδους ροπής είναι διαθέσιμο από τις 3.500 σαλ., με τη μέγιστη ροπή να φτάνει τα 14,5 Kgm! Μεγάλη δηλαδή κλίμακα ωφέλιμης ισχύος, για εύκολη και άπλετη παροχή δύναμης σε όλες τις καταστάσεις. Η μετάδοση είναι αυτόματη, με ιμάντα, ενώ το RZR XP Turbo EPS διαθέτει True On-Demand All-Wheel Drive.

2016 ProStar Turbo Engine Cutaway

Αναρτήσεις και φρένα

 

Το RZR XP Turbo EPS φοράει 4 πλήρως ρυθμιζόμενα αμορτισέρ FOX PODIUM με διαδρομή 406 χλστ. μπροστά και 457 χλστ. πίσω, ενώ η ελάχιστη απόσταση από το έδαφος βρίσκεται στα 343 χλστ. Σημειώστε πως το RZR XP Turbo EPS διαθέτει 2 αντιστρεπτικές δοκούς (εμπρός και πίσω) για μέγιστη σταθερότητα. Στα φρένα η Polaris αναφέρεται στο σύστημα του XP ως “το ηγετικό σύστημα πέδησης στη βιομηχανία”. Αυτό μεταφράζεται σε 4 δισκόφρενα με δίσκους 248 χλστ., με τριπίστονες(!) δαγκάνες μπροστά και διπίστονες πίσω.

2016 rzr xp turbo eps velocity blue Lo3q

Ασφάλεια, κομφόρ και χρηστικότητα

 
Πέρα από τη συνεχή έκκριση αδρεναλίνης που συνοδεύει την κάθε βόλτα με το τέρας των 144 αλόγων, το RZR XP Turbo διαθέτει και μια πληθώρα χαρακτηριστικών για την ασφάλεια, την άνεση και τη χρηστικότητα. Roll-cage, ζώνες, αλλά και πόρτες εγγυώνται την ασφάλεια των επιβαινόντων. Ρυθμιζόμενο είναι το τιμόνι του οδηγού, ενώ η συνολική δυνατότητα μεταφοράς αντικειμένων φτάνει τα 136 κιλά. Τα καθίσματα είναι τεχνολογίας Dryseat, ώστε να αντιστέκονται στα νερά, ενώ μέσα στην καμπίνα η Polaris έχει τοποθετήσει μπλε LED φωτισμό που βγαίνει στα πόδια αναβάτη και συνεπιβάτη. Τέλος, οι ιδιοκτήτες του RZR έχουν τη δυνατότητα να προβούν σε customizing του οχήματος τους, επιλέγοντας ανάμεσα σε 145 επίσημα αξεσουάρ της Polaris.

ccs 137145 0 97267600 1438109591

Φωτογραφίες

Βίντεο

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 28 Μαϊος 2016 00:55

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Polaris RZR S 1000 EPS 2016 Polaris Sportsman Touring 570 EPS »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon