.
Κατηγορία MV Agusta
Πέμπτη, 02 Ιουλίου 2020 14:46

MV Agusta Brutale 1000RR 2020 – Διαθέσιμη για παραγγελία

Η νέα γυμνή superbike ρέπλικα της MV Agusta και των 208 hp φέρνει τον εντυπωσιασμό της μοναδικής Brutale 1000 Serie Oro στην παραγωγή.

Αντλώντας έμπνευση από τη συλλεκτική Χρυσή Σειρά (Serie Oro) που βραβεύτηκε ως η ομορφότερη μοτοσυκλέτα της EICMA, η MV Agusta παρουσιάζει τώρα τη Brutale 1000RR, την κορυφαία έκδοση της οικογένειας.

Η νέα αυτή Brutale φέρνει στη γκάμα της εταιρείας μια γνήσια γυμνή superbike ρέπλικα με κορυφαίο εξοπλισμό. Οι διαφορές της από τη Serie Oro αφορούν σε μερικά ακριβά και ξεχωριστά στοιχεία, όπως οι ανθρακονημάτινες ζάντες που στη 1000RR αντικαταστάθηκαν από χυτές αλουμινένιες, τις βίδες τιτανίου που εδώ είναι ατσάλινες ή το GPS tracking που στην περίπτωση του 1000RR προσφέρεται ως έξτρα.

B4 1000 RR red 2

Αυτές οι μικρές διαφοροποιήσεις από τη Serie Oro των €42,990 ωστόσο δεν αλλάζουν το γεγονός πως ο εξοπλισμός της 1000RR είναι απλά εντυπωσιακός.

Εξοπλίζεται με LED προβολέα με τεχνολογία Cornering Lights, δηλαδή φωτίζει στο εσωτερικό της στροφής όταν η μοτοσυκλέτα στρίβει, έγχρωμη οθόνη 5 ιντσών TFT (ανάλυση 800x480) με ενσωματωμένη συνδεσιμότητα Bluetooth που, χάρη στην εφαρμογή MV Ride επιτρέπει στον αναβάτη να προβάλλει πληροφορίες από το τηλέφωνό του στην οθόνη των οργάνων, να αλλάξει ρυθμίσεις στη μοτοσυκλέτα του και να αποθηκεύσει ή να μοιραστεί τις διαδρομές του.

Η Brutale 1000RR κινείται από έναν τετρακύλινδρο σε σειρά κινητήρα που αποδίδει 208 hp στις 13,000 rpm και 11.9 kg.m στις 11,000 rpm σε εργοστασιακή μορφή, εξοπλισμένος με μπιέλες τιτανίου και μια ευρεία σουίτα ηλεκτρονικών για την προσαρμογή του στα θέλω του αναβάτη και την ασφάλειά του.

Αυτή η απόδοση για ένα σύνολο που στεγνό ζυγίζει 186 κιλά ακούγεται τουλάχιστον εκρηκτική!

B4 1000 RR red detail 7

Η διαχείρισή του γίνεται μέσω μιας κεντρικής μονάδας ελέγχου της Eldor, EM2.0, που σχεδιάστηκε ειδικά για αυτόν τον τετρακύλινδρο απόγονο της F4, με επίκεντρο μια αδρανειακή μονάδα έξι αξόνων. Τα ηλεκτρονικά του νέου Brutale 1000RR προσφέρουν άφθονη παραμετροποίηση στον αναβάτη, με επιλογές χαρτογραφήσεων (Sport, Race, Rain και Custom), traction control σε 8 στάθμες λειτουργίας συν απενεργοποίηση, Front Lift Control (έλεγχος σούζας ή wheelie control), Launch control και quick shifter EAS 2.1 που επιτρέπει αλλαγές σχέσης χωρίς να κλείσει το γκάζι τόσο στο ανέβασμα όσο και στο κατέβασμα.

Ο εντυπωσιασμός συνεχίζεται στις αναρτήσεις με μια τριπλέτα της Öhlins: πιρούνι Nix EC με αντιτριβική επίστρωση TIN, αμορτισέρ ΤΤΧ και σταμπιλιζατέρ τιμονιού - όλα ηλεκτρονικώς ρυθμιζόμενα.

Ομοίως στα φρένα συναντάμε τις φρέσκιες δαγκάνες της Brembo, Stylema, εφοδιασμένες με το τελευταίας γενιάς Cornering ABS Bosch 9 Plus που διαθέτει και ρύθμιση Race Mode.

Η MV Agusta Brutale 1000RR είναι πλέον διαθέσιμη για παραγγελία σε δύο χρωματικές επιλογές, Κόκκινο (Ago red/dark metallic matt grey/matt carbon) και Γκρι (Metallic avio grey/fluo yellow/dark metallic matt grey/matt carbon).

Η λιανική τιμή στην Ελλάδα είναι €34,500.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος MV Agusta Ελλάδας: ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΜΟΤΟ

B4 1000 RR ambient 2

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 02 Ιουλίου 2020 14:55

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon