Κατηγορία MV Agusta
Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2020 12:03

MV Agusta 300-500 κ.εκ.: Μια άποψη για το πώς θα μπορούσαν να μοιάζουν

Από πέρυσι τον Ιούλιο έχει επισημοποιηθεί η συνεργασία μεταξύ MV Agusta και Loncin, σκοπός της οποία είναι η παραγωγή μιας γκάμας μοτοσυκλετών μικρού και μεσαίου κυβισμού (300-500 κ.εκ.) που θα φέρουν το έμβλημα της ιταλικής εταιρείας.

Με λίγα λόγια δηλαδή, η MV Agusta ακολουθεί το παράδειγμα των BMW και  KTM, που κατασκευάζουν ήδη μοτοσυκλέτες με συνεργασίες σε αναπτυσσόμενες αγορές, ενώ είναι επίσης γνωστό, ότι Harley-Davidson και Triumph, έχουν συνάψει αντίστοιχες συμφωνίες.

Ο λόγος για αυτό το άνοιγμα από “παραδοσιακούς” κατασκευαστές της Ευρώπης και των ΗΠΑ, είναι προφανής, η διείσδυση στις αναπτυσσόμενες και τεράστιες σε μέγεθος αγορές της Κίνας, της Ινδίας και της Ν.Α Ασίας.

Επειδή όμως “μαζί με τον βασιλικό ποτίζεται και η γλάστρα”, όλες αυτές οι γκάμες μικρομεσαίων μοντέλων που έχουν προκύψει ή πρόκειται να προκύψουν, έχουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και για αγορές σαν την δική μας.

Εν αναμονή των νέων –προσιτών- MV Agusta, ο γνωστός ανεξάρτητος σχεδιαστής Oberdan Bezzi, δημιούργησε ψηφιακά μια άποψη για το πώς θα μπορούσε να μοιάζει μια από τις μοτοσυκλέτες της συγκεκριμένης γκάμας.

Το όνομα της μοτοσυκλέτας είναι F1 300 Junior, και αφού πρόκειται για γυμνό μοντέλο, προφανώς η έμπνευση για τις γραμμές του, αντλήθηκε από τα Brutale.

Δεν πρόκειται βέβαια για κάτι αληθινό, ούτε και επίσημο, απλά αν υπάρχει κάποιος που να έχει την δυνατότητα σχεδιαστικής… ενόρασης, αυτός είναι σίγουρα ο Bezzi.    

Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2020 17:19

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ BIKEIT