.
Κατηγορία MV Agusta
Δευτέρα, 05 Νοεμβρίου 2018 12:59

MV Agusta Brutale 1000 Serie Oro 2019 - EICMA

212hp με το Racing Kit, μοναδική εμφάνιση & winglets!

Η νέα MV Agusta Brutale 1000 Serie Oro του 2019 υπερηφανεύεται για απόδοση 208hp/13.450, απόδοση που ανεβαίνει στους 212 hp με το Race kit. Πέρα από τις επιδόσεις όμως, το Brutale 1000 Serie Oro είναι μία ακόμη μοτοσυκλέτα με το πανέμορφο high-end στιλ της ιταλικής φίρμας.

mv agusta brutale serie oro 2019 4

Ο τετρακύλινδρος εν σειρά κινητήρας της MV Agusta βασίζεται σε αυτόν της FR RC, είναι όμως βελτιωμένος παντού, διαθέτει ακτινικά τοποθετημένες βαλβίδες τιτανίου, νέα ελατήρια πιστονιών, νέο κύκλωμα λίπανσης, και νέο θάλαμο καύσης. Νέος είναι και ο χρονισμός των εκκεντροφόρων, νέος και ο στρόφαλος, με νέο ζύγισμα για μειωμένους κραδασμούς, νέα και η μετάδοση, για μειωμένες τριβές και λιγότερο θόρυβο. Η μοτοσυκλέτα διαθέτει και νέο συμπλέκτη.

Για να ανέβει η ιπποδύναμη στους 208hp, το φιλτροκούτι σχεδιάστηκε από την αρχή, ενώ αφαιρέθηκαν οι αυλοί μεταβλητού ύψους, γλιτώνοντας ένα κιλό βάρους από τον κινητήρα.

Διπλά είναι τα μπεκ του ψεκασμού, ενώ η εξάτμιση είναι 4 σε 1 σε 4. Νέα είναι η ECU, ειδικά για τη Brutale 1000, ενώ η μοτοσυκλέτα διαθέτει full Ride-by-Wire, αλλά και IMU για βέλτιστη ρύθμιση των ηλεκτρονικών βοηθημάτων της.

mv agusta brutale serie oro 2019 2

Όσον αφορά στο ηλεκτρονικό οπλοστάσιο της MV Agusta Brutale 1000 Serie Oro, έχουμε Traction Control, Anti-Wheelie, Launch Control, Shifter EAS (πάνω και κάτω).

Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω οι 208hp/13.450rpm και 11,77 Kgm ροπής. Αν τώρα προσθέσετε στη μοτοσυκλέτα το εργοστασιακό κιτ, που περιλαμβάνει μια ολόσωμη εξάτμιση τιτανίου της SC-Project και διαφορετική ECU, η ιπποδύναμη ανεβαίνει στους 212hp/13.600rpm.

Το πλαίσιο είναι υβριδικό, και αποτελείται από ατσάλινο χωροδικτύωμα, που συνδέεται με αλουμινένια τμήματα στα πλαϊνά της μοτοσυκλέτας. Μονόμπρατσο είναι το ψαλίδι, με το μεταξόνιο να βρίσκεται στα 1.432mm.

Στις αναρτήσεις βρίσκουμε ένα ανάποδο και ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενο πιρούνι της Ohlins, μαζί με ένα επίσης πλήρως και ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενο Ohlins TTX36 πίσω αμορτισέρ.

mv agusta brutale serie oro 2019 9

Αεροδυναμικές μελέτες της MV Agusta, βοήθησαν τη φίρμα να εξελίξει τα πλαϊνά αεροδυναμικά τμήματα του φέρινγκ, που παίζουν το ρόλο winglets! Τα ιδιαίτερης σχεδίασης αυτά φτεράκια, στόχο έχουν να φορτίζουν τον μπροστινό τροχό στα πολλά (200χλμ. και άνω), προσφέροντας καλύτερο κράτημα -όπως στο MotoGP.

mv agusta brutale serie oro 2019 5

Στα φρένα η Brembo έχει βάλει το χεράκι της, με κορυφαίες λύσεις όπως τις νέες Stylema δαγκάνες μπροστά, και τους δίσκους 320mm, ενώ στο ABS υπεύθυνη είναι η Bosch με το σύστημα 9.1.

Η Brutale 1000 Serie Oro έρχεται με αισθητήρες πίεσης στα ελαστικά και χρυσή αγωνιστική αλυσίδα στον στάνταρ εξοπλισμό, αλλά το εντυπωσιακότερο είναι οι ζάντες από carbon-fiber (!) που μειώνουν εντυπωσιακά το μη αναρτώμενο βάρος -προσοχή στις λακκούβες, ε.

Πέρα από τις ζάντες η μοτοσυκλέτα βρίθει από carbon σε όλα τα μέρη που εκείνο μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

Η μπαταρία είναι λιθίου, ενώ πολλά από τα μεταλλικά μέρη της είναι με κατεργασία CNC. Τελικό βάρος; Τα 184… γεμάτα κιλά!

mv agusta brutale serie oro 2019 11

Τα φώτα της μοτοσυκλέτας είναι Full LED, έχουμε DRL φωτισμό, έχουμε και Cornering Lights, τα οποία φωτίζουν το εσωτερικό της στροφής ανάλογα με την κλίση σας. Για πρώτη φορά τώρα σε μοτοσυκλέτα παραγωγής, το εσωτερικό τμήμα του προβολέα είναι έγχρωμο (κόκκινο), σχηματίζοντας ένα εντυπωσιακό «Χ»!

mv agusta brutale serie oro 2019 10

Στα όργανα βρίσκουμε μια έγχρωμη TFT οθόνη 5 ιντσών, που μπορεί να συνδεθεί με το smartphone του αναβάτη, παρέχοντας πληροφορίες τηλεφώνου, ειδοποιήσεων, μουσικής και διαδικτύου.

Η MV Agusta Brutale Serie Oro θα παραχθεί σε μόνο 300 κομμάτια, ενώ μαζί θα έρχεται και το αγωνιστικό κιτ.

Φωτογραφίες

Βίντεο

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 05 Νοεμβρίου 2018 15:59

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon