.
Κατηγορία KTM
Τρίτη, 22 Αυγούστου 2023 14:29

KTM 390 DUKE 2024 - Επίσημη παρουσίαση

Τέλος στις φήμες – Το νέο KTM 390 Duke 2024 είναι πραγματικότητα και αρκετές από τις φήμες που κυκλοφόρησαν για αυτό, επιβεβαιώνονται.

Η KTM παρουσίασε την 390 Duke 2024, μαζί και με τις άλλες «μικρές» Duke μοτοσυκλέτες του νέου έτους – τις οποίες θα τις δούμε και αργότερα, σε ανάλογα άρθρα. Η νέα μοτοσυκλέτα έχει αλλαγές σε πάρα πολλά επίπεδα και, ουσιαστικά, είναι ολοκαίνουργια: Νέα εμφάνιση, αλλαγές στον κινητήρα και νέο πλαίσιο.

Ας ξεκινήσουμε από τον κινητήρα: Επιβεβαιώνονται πλήρως οι φήμες για υπερκυβισμό του μοντέλου, αφού το 390 Duke 2024 φτάνει τα 399 κυβικά, με την ισχύ να ανέρχεται στους 45 ίππους και την ροπή να φτάνει τα 4 kgm. Ο νέος κινητήρας έχει ένα νέο, βελτιωμένο κιβώτιο ταχυτήτων, νέα κεφαλή αλλά και προετοιμασία για συμμόρφωση με τις προδιαγραφές ρύπων Euro 5.2. Ο κινητήρας θα μπορεί να ρυθμιστεί στις Street και Rain χαρτογραφήσεις ισχύος, ενώ με την ρύθμιση Track Mode ο αναβάτης έχει στην διάθεση του και Launch Control, για πρώτη φορά στην ιστορία του 390 Duke.

Οι αλλαγές σε επίπεδο περιφερειακών και γεωμετρίας είναι σημαντικές: Αρχικά, μιλάμε για νέο πλαίσιο τύπου Trellis από ατσάλι, με χυτό αλουμινένιο υποπλαίσιο. Η βάση του αμορτισέρ έχει νέα θέση στο πλαίσιο, το οποίο στοχεύει στην αύξηση της στρεπτικής ακαμψίας και βελτιωμένη αίσθηση προς τον αναβάτη. Το ψαλίδι είναι επίσης νέο, καμπυλωτής σχεδίασης, ενώ η εμπρός ανάρτηση αποτελείται από ένα πιρούνι WP APEX 43 χιλιοστών, ρυθμιζόμενο στην απόσβεση επαναφοράς και συμπίεσης. Το αμορτισέρ είναι επίσης WP APEX, ρυθμιζόμενο στην προφόρτιση και στην απόσβεση επαναφοράς. Νέοι και ελαφρύτεροι είναι οι τροχοί, με ελαστικά πρώτης τοποθέτησης Michelin, ενώ τα φρένα αποτελούνται από έναν δίσκο σε κάθε τροχό, 320 χιλιοστών εμπρός και 240 χιλιοστών πίσω. Το μοντέλο φέρει και Cornering ABS, με ρύθμιση Supermoto που απενεργοποιεί την επίδραση του στον πίσω τροχό.

Το μεταξόνιο είναι αυξημένο, ενώ το ύψος της σέλας ανέρχεται στα 820 χιλιοστά, με επιλογή να χαμηλώσει στα 800 χιλιοστά με μια απλή αφαίρεση ενός εξαρτήματος. Η ίδια η σέλα είναι νέα, τόσο για τον αναβάτη όσο και για τον συνεπιβάτη, για αύξηση της άνεσης, ενώ νέα είναι και τα μαρσπιέ από αλουμίνιο με ελαστικά παρεμβύσματα. Η KTM ισχυρίζεται ότι οι αλλαγές σε επίπεδο εργονομίας και γεωμετρίας, έχουν ως στόχο την ακόμα καλύτερη συμπεριφορά του μοντέλου στις στροφές. To βάρος της μοτοσυκλέτας (χωρίς καύσιμο) ανακοινώνεται στα 165 κιλά.

Ολοκαίνουργιοι είναι οι διακόπτες του μοντέλου στο τιμόνι, ακολουθώντας μια νέα φιλοσοφία, ενώ στην αριστερή λαβή χρησιμοποιείται ένας «κύβος» πλήκτρων κέρσορα για τον χειρισμό της επίσης νέας TFT οθόνης 5 ιντσών, η οποία μπορεί να συνδεθεί και με κινητό τηλέφωνο επιτρέποντας πλοήγηση, ακρόαση μουσικής, χρήση τηλεφώνου κ.ά.

Η σχεδίαση του μοντέλου είναι φυσικά σημαντικά ανανεωμένη, με νέα πλαστικά τμήματα και ρεζερβουάρ, νέο εμπρός φωτιστικό σώμα και νέα γραφικά, ενώ η μετακίνηση της εξάτμισης κάτω από το ψαλίδι τονίζει την επιθετικότητα του design.

Αναμένουμε περισσότερα και για την διαθεσιμότητα του μοντέλου στην χώρα μας.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 22 Αυγούστου 2023 14:45

Έκθεση εικόνων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon