.
Κατηγορία KTM
Τρίτη, 22 Αυγούστου 2023 15:21

KTM 125 DUKE 2024 - Παρουσιάστηκε

Ο μικρός «Δούκας» ανανεώνεται, επωφελούμενο από τις μεγάλες αλλαγές που είδαμε και για το 390 Duke.

Η KTM παρουσίασε την 125 Duke 2024, μαζί και με τις άλλες «μικρές» Duke μοτοσυκλέτες του νέου έτους – τις οποίες θα τις δούμε και σε ανάλογα άρθρα. Η νέα μοτοσυκλέτα έχει αλλαγές σε πάρα πολλά επίπεδα και, ουσιαστικά, είναι ολοκαίνουργια, ακριβώς όπως και στην περίπτωση του 390 Duke –  μπορείτε να δείτε το ανάλογο μας άρθρο με ένα κλικ εδώ.

Ας ξεκινήσουμε από τον κινητήρα: Και για το 125 Duke 2024, o νέος κινητήρας έχει ένα νέο, βελτιωμένο κιβώτιο ταχυτήτων, νέα κεφαλή αλλά και προετοιμασία για συμμόρφωση με τις προδιαγραφές ρύπων Euro 5.2. Η ισχύς του μοτέρ ανέρχεται στους 15 ίππους, ενώ η ροπή στα 1,18 kgm ροπής -φυσικά, χάρη στην νέα νομοθεσία διπλωμάτων, το KTM 125 Duke 2024 μπορεί να οδηγηθεί και με δίπλωμα αυτοκινήτου.

Οι αλλαγές σε επίπεδο περιφερειακών και γεωμετρίας ακολουθούν αυτές του 390 Duke: Nέο πλαίσιο τύπου Trellis από ατσάλι, με χυτό αλουμινένιο υποπλαίσιο, βάση του αμορτισέρ σε νέα θέση στο πλαίσιο και ψαλίδι εεπίσης νέο, καμπυλωτής σχεδίασης. Η εμπρός ανάρτηση αποτελείται και εδώ από ένα πιρούνι WP APEX 43 χιλιοστών (χωρίς ρυθμίσεις σε αυτή την περίπτωση), ενώ το αμορτισέρ είναι επίσης WP APEX, ρυθμιζόμενο στην προφόρτιση ελατηρίου. Νέοι και ελαφρύτεροι είναι οι τροχοί, με ελαστικά πρώτης τοποθέτησης Michelin, ενώ τα φρένα αποτελούνται από έναν δίσκο σε κάθε τροχό, 320 χιλιοστών εμπρός και 240 χιλιοστών πίσω. Το μοντέλο φέρει και Cornering ABS, με ρύθμιση Supermoto που απενεργοποιεί την επίδραση του στον πίσω τροχό.

Το μεταξόνιο είναι αυξημένο, ενώ το ύψος της σέλας ανέρχεται στα 800 χιλιοστά, με επιλογή να ανυψωθεί στα 820 χιλιοστά με μια απλή τοποθέτηση ενός εξαρτήματος -ακριβώς αντίστροφα, δηλαδή, από την ανάλογη ρύθμιση του 390. Η ίδια η σέλα είναι νέα, τόσο για τον αναβάτη όσο και για τον συνεπιβάτη, για αύξηση της άνεσης, ενώ νέα είναι και τα μαρσπιέ από αλουμίνιο με ελαστικά παρεμβύσματα. Η KTM ισχυρίζεται ότι οι αλλαγές σε επίπεδο εργονομίας και γεωμετρίας, έχουν ως στόχο την ακόμα καλύτερη συμπεριφορά του μοντέλου στις στροφές. To βάρος της μοτοσυκλέτας (χωρίς καύσιμο) ανακοινώνεται στα 154 κιλά.

Ολοκαίνουργιοι είναι οι διακόπτες του μοντέλου στο τιμόνι, ακολουθώντας μια νέα φιλοσοφία, ενώ στην αριστερή λαβή χρησιμοποιείται ένας «κύβος» πλήκτρων κέρσορα για τον χειρισμό της επίσης νέας TFT οθόνης 5 ιντσών, η οποία μπορεί να συνδεθεί και με κινητό τηλέφωνο επιτρέποντας πλοήγηση, ακρόαση μουσικής, χρήση τηλεφώνου κ.ά.

Η σχεδίαση του μοντέλου είναι φυσικά σημαντικά ανανεωμένη και για το 125 Duke 2024, με νέα πλαστικά τμήματα και ρεζερβουάρ, νέο εμπρός φωτιστικό σώμα και νέα γραφικά, ενώ η μετακίνηση της εξάτμισης κάτω από το ψαλίδι τονίζει την επιθετικότητα του design. Τα φωτιστικά σώματα είναι 100% LED.

Αναμένουμε περισσότερα και για την διαθεσιμότητα του μοντέλου στην χώρα μας.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2023 11:01

Έκθεση εικόνων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon