.
Κατηγορία KTM
Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2023 07:02

KTM 990 Duke 2024 – Πλησιάζει στη μορφή παραγωγής του

Οι «κατασκοπευτικές» φωτογραφίες που διαρρέουν στο διαδίκτυο, κάνουν όλο και πιο δύσκολη τη «συγκάλυψη» ενός νέου μοντέλου και η KTM δεν αποτελεί εξαίρεση.

Έτσι συνέβη και με το φωτογραφικό υλικό που δημοσίευσε το Rideapart.com, σύμφωνα με το οποίο βλέπουμε το φερόμενο ως 990 Duke. Η αλήθεια είναι πως ο κινητήρας υπάρχει, επομένως ήταν θέμα χρόνου να δούμε τις εκφάνσεις του στο δρόμο.
Η δοκιμαστική μοτοσυκλέτα που απεικονίζεται σε αυτές τις φωτογραφίες λοιπόν, είναι σε μεγάλο βαθμό ασπρόμαυρη, με μικρές νότες από το χαρακτηριστικό πορτοκαλί της KTM στη μπροστινή ανάρτηση, καθώς και στα σαμάρια που βρίσκονται στις δύο πλευρές της ουράς. Το κράνος, οι μπότες και η φόρμα του αναβάτη φαίνεται να έχουν περισσότερο πορτοκαλί από τη μοτοσυκλέτα, οπότε είναι ασφαλές να συμπεράνουμε πως η μοτοσυκλέτα είναι αυτή που... «κρύβεται».

2024-ktm-990-duke2.jpg

Εντωμεταξύ, δεν είναι ορατή η δεξιά πλευρά, παρά μόνο το μπροστινό, το αριστερό και το πίσω μέρος της μοτοσυκλέτας, καθώς ο φωτογράφος «έπιασε» το νέο μοντέλο των αυστριακών σε κάποιο ορεινό δρόμο. Παρατηρούμε όμως λεπτομέρειες, όπως το ό,τι η δοκιμαστική μοτοσυκλέτα κινείται πάνω σε μαύρες ζάντες αλουμινίου με διαφορετικό σχέδιο μπράτσων από αυτό που βρίσκεται στο 890 Duke R του 2023. Αντίθετα, οι μαύροι καθρέφτες φαίνεται να είναι σχεδόν ίδιοι μεταξύ αυτής της μοτοσυκλέτας δοκιμής και του 890.

2024-ktm-990-duke4.jpg

Η μεγαλύτερη διαφορά που είναι ορατή σε αυτές τις λήψεις είναι ο μπροστινός προβολέας, αφού η μοτοσυκλέτα δοκιμής «φοράει» μια επιθετικά σχεδιασμένη κατασκευή που φιλοξενεί έναν πολύ μικρότερο προβολέα. Ακόμα, και το ψαλίδι φαίνεται αναθεωρημένο σε σχέση με αυτό που συναντάμε στο υπάρχον 890 Duke R.

2024-ktm-990-duke3.jpg

Κατά τα άλλα, το design παραμένει.. ακονισμένο, όπως είναι ένα συνηθισμένο χαρακτηριστικό της σχεδιαστικής γλώσσας του Kiska για την KTM. Η τρέχουσα προσδοκία είναι ότι το ολοκληρωμένο KTM 990 Duke μπορεί να κάνει την πρώτη του επίσημη εμφάνιση προς τα τέλη του 2023, ως μοντέλο του 2024. Δεν είναι σαφές εάν αυτό μπορεί να συμβεί στην EICMA 2023 τον Νοέμβριο ή σε διαφορετικό χρονοδιάγραμμα. Σε κάθε περίπτωση, μείνετε συντονισμένοι.

Πηγή: Rideapart.com

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2023 07:55

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon