.
Κατηγορία ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ
Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2023 14:40

KTM - Νέες εικόνες και πατέντες του δικύλινδρου 950/990 κυβικών

Τα δικύλινδρα με τον κινητήρα LC8c παίρνουν… αύξηση!

Δεν είναι μυστικό ότι η KTM προετοιμάζει την επόμενη γενιά του κινητήρα LC8c, του γνωστού δικύλινδρου σε σειρά που εξοπλίζει τα 790/890 μοντέλα της. Η νέα γενιά θα φτάσει στα 950 ή 990 κυβικά, όπως όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν και τώρα, εμφανίστηκαν κι άλλες εικόνες του κινητήρα στα παγκόσμια δίκτυα.

Χάρη στην κατάθεση για κατοχύρωση πατέντας που αφορά το σύστημα ψεκασμού λαδιού του νέου 990 κινητήρα, βλέπουμε νέες εικόνες του, δίπλα στον 890. Οι εξωτερικές διαφορές δεν είναι μεγάλες –δεν χρειάζεται να είναι, άλλωστε, μιλάμε για τις ίδιες βάσεις-, με τις όποιες διαφοροποιήσεις να περιορίζονται ουσιαστικά στο σχήμα του καπακιού του συμπλέκτη, αλλά και της ελαιολεκάνης.

Το ενδιαφέρον σημείο στο οποίο αξίζει να σταθεί κανείς στην νέα πατέντα, ειδικά αν σας ενδιαφέρουν τα… νερντουλίστικα της μηχανολογίας, είναι ο νέος τρόπος ψεκασμού ελαίου στο εσωτερικό του κινητήρα, κάτω από τα πιστόνια. Η KTM αποφάσισε να αντικαταστήσει τα ξεχωριστά μπεκ λαδιού, με έναν κοινό σωλήνα (common rail) με τις κατάλληλες οπές στα κατάλληλα σημεία. Το νέο αυτό εξάρτημα θα μπορεί να τοποθετηθεί πολύ ευκολότερα, σε σχέση με τα ξεχωριστά μπεκ, διευκολύνοντας την κατασκευή του νέου κινητήρα. Και, για όσους τυχόν δεν γνωρίζουν, ο ψεκασμός λαδιού κάτω από τα πιστόνια εξυπηρετεί σημαντικά την ψύξη των τελευταίων, αλλά και την ακόμα πιο αποτελεσματική λίπανση σε δύσκολα σημεία. 

Δεν έχει γίνει ακόμα ξεκάθαρο, ποιος θα είναι ο κυβισμός του νέου κινητήρα -950 ή 990 κυβικά. Προς το παρόν περιμένουμε και ακόμα περισσότερα για αυτόν, αλλά και τα μοντέλα στα οποία θα φιλοξενηθεί.

Πηγή

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2023 14:53

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon