.
Κατηγορία ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ
Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2023 12:58

CFMOTO - Το 800NK έχει πιο γρήγορη γεωμετρία από το 790 Duke

Μία επιτυχημένη μοτοσυκλέτα επιδόσεων, μπορεί να κριθεί στις λεπτομέρειες. Αυτό σκέφτηκαν και οι ιθύνοντες της CFMOTO, δημιουργώντας την 800NK, που μόλις πριν λίγες μέρες αποκαλύφθηκε.

H CFMOTO αποκάλυψε τις πρώτες φωτογραφίες από την επερχόμενη 800NK, πριν λίγες ημέρες –διαβάστε το ανάλογο μας άρθρο εδώ. Τώρα, ο Stefano Isani, τεχνικός διευθυντής της Modena 40, αποκαλύπτει κάποιες ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τις λεπτομέρειες της ανάπτυξης του 800NK.

Δεν είναι μυστικό, ότι η CFMOTO 800NK έχει βασιστεί στην μηχανολογική πλατφόρμα της KTM 790 Duke, όμως η CFMOTO έκανε κάποιες μικρές αλλαγές. Ο Isani λέει συγκεκριμένα: «H μοτοσυκλέτα είναι βασισμένη στο KTM 790 Duke και οι δοκιμαστές αναβάτες μας είναι ικανοποιημένοι με την συμπεριφορά της. Οπότε δεν αλλάξαμε τις διαστάσεις, αλλά κάναμε μόνο μικρές αλλαγές στο μπροστινό και στο μεταξόνιο για να την κάνουμε ακόμα πιο ευκίνητη. Το μεταξόνιο είναι ελαφρώς μειωμένο με κοντύτερο ψαλίδι και το ίχνος έχει μειωθεί με το offset στις τιμονόπλακες, αλλά με την ίδια γωνία κάστερ. Το ίχνος της 800NK είναι 93 χιλιοστά, ενώ της 790 Duke είναι 96».

Ο Isani αναφέρθηκε και στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η CFMOTO, κατά την δημιουργική διαδικασία της 800NK: «Πρόκληση ήταν η χωροταξία του πλαισίου και της ουράς, ένα νέο πλαίσιο που έπρεπε να ενσωματωθεί στο στυλ τα μοτοσυκλέτας, αλλά και να έχει τον απαραίτητο χώρο για τα τμήματα που πρέπει να φιλοξενήσει. Το πίσω φωτιστικό σώμα ήταν επίσης μια μεγάλη δυσκολία, για να πετύχεις αυτό το αποτέλεσμα φωτισμού χρειάζεσαι ένα μεγάλο φανάρι, έτσι έπρεπε να μετακινήσουμε εξαρτήματα προς το πλαίσιο, ώστε να χωρέσει το πίσω φως».   

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2023 17:09

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon