.
Κατηγορία KTM
Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου 2017 17:07

KTM 790 Duke - Παρουσιάζεται στο Μιλάνο!

 

100+ ίπποι και ο πιο πλούσιος εξοπλισμός στην κατηγορία!

 

Έναν χρόνο μετά την παρουσίαση του πρωτότυπου 790 Duke στην EICMA, το “πολιτικό” μοντέλο που προέκυψε από αυτό, θα κάνει το ντεμπούτο του, στο ίδιο μέρος, σε λίγες ημέρες! Στην MCN είχαν την ευκαιρία να οδηγήσουν ένα μοντέλο προπαραγωγής και αυτά που είδαν και έμαθαν, είναι πολλά και πολύ ενδιαφέροντα!

Η ισχύς του νέου δικύλινδρου σε σειρά κινητήρα των 799 κ.εκ., με τα ανά 270 μοίρες διαστήματα ανάφλεξης, θα ξεπερνά σύμφωνα με τος ανθρώπους της KTM τους 100 ίππους! Τη δύναμη αυτή θα διαχειρίζεται ο αναβάτης με την βοήθεια αρκετών ηλεκτρονικών και μηχανικών βοηθημάτων, όπως traction control που θα λαμβάνει δεδομένα από αισθητήρα κλίσης, cornering ΑBS, σύστημα ομαλών εκκινήσεων (αποτρέπει σούζες και άσκοπα σπιναρίσματα), συμπλέκτη ολίσθησης και quickshifter!

Aν προστεθούν σε όλα αυτά και τα riding modes, τότε ήδη μιλάμε για την πιο καλά εξοπλισμένη μοτοσυκλέτα στην ευρύτερη κατηγορία των μεσαίων κυβικών! Ο πίνακας οργάνων είναι επί της ουσίας μια έγχρωμη TFT οθόνη με πληθώρα πληροφοριών πλαισιωμένη από ενδεικτικές λυχνίες, θυμίζοντας πολύ το 390 Duke 2017 σε αυτό το σημείο.

Αναρτήσεις και φρένα προέρχονται από την WP και την brembo, ως συνήθως στις KTM μοτοσυκλέτες δηλαδή, με το μπροστινό πιρούνι να είναι ανεστραμμένο και τις δαγκάνες στους μπροστινούς δίσκους να έχουν ακτινική διάταξη. 

Το πλαίσιο είναι φυσικά νέο, αφού αυτή είναι η πρώτη μοτοσυκλέτα της νέας κατηγορίας “790” της KTM, με υλικό κατασκευής το ατσάλι αλλά χωρίς να είναι... εξώφθαλμα χωροδικτύωμα, όπως μας έχει συνηθίσει η KTM.

H μοτοσυκλέτα αναμένεται λοιπόν να παρουσιαστεί επίσημα σε λίγες ημέρες, στο Μιλάνο (7 Νοέμβρη ανοίγει η έκθεση για τους δημοσιογράφους), με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για λανσάρισμα στην αγορά τον Φεβρουάριο.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου 2017 17:31

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon