.
Κατηγορία Honda
Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2015 13:37

Honda Light Weight Super Sports concept

 

Δικύλινδρο (;) ελαφρύ & μάχιμο

 

Μαζί με το τρίκυκλο Neowing και το ηλεκτρικό παπί EV-Cub, η τριπλέτα των concept bikes της Honda για το Σαλόνι του Τόκιο περιλαμβάνει και το μυστηριώδες Light Weight Super Sports Concept.

Λέμε μυστηριώδες, καθώς η Honda, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα δυο μοντέλα της, δεν ανακοινώνει καμία πληροφορία όσον αφορά σε τύπο κινητήρα, κυβισμό ή λοιπές τεχνικές λεπτομέρειες. Αντίθετα αναλώνεται σε διάφορα marketing κλισέ, χάριν εντυπωσιασμού, όπως λ.χ. «έχει σχεδιαστεί ώστε να αποτελεί δυνατή παρουσία» ή «ο συνδυασμός των επιφανειών δημιουργεί μια συμπαγή αίσθηση». Δηλαδή… άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.

Αυτό που καταλαβαίνουμε εμείς είναι πως πρόκειται πιθανώς για κάποιο Supersport δικύλινδρο (;) μοντέλο με προορισμό τους αγώνες (βλέπε για παράδειγμα τη δικύλινδρη κατηγορία Lightweight στο Isle of Man, όπου κυριαρχούν τα Kawasaki ER-6f αλλά και τα Suzuki SV 650). Η άλλη άποψη λέει για μια μοτοσικλέτα μικρότερου κυβισμού (250-400κ.εκ.) που θα σταθεί απέναντι σε KTM RC 390, Yamaha YZF R3, κ.α. Πλαίσιο και ψαλίδι πιθανώς να είναι ατσάλινα, ενώ ο μονός δίσκος μπροστά δείχνει σαφώς μικρομεσαία κατηγορία. Το design πάντως είναι ακραία πολεμικό και αγωνιστικό.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2015 15:31

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Honda EV-Cub concept 2015 Honda Grom50 Scrambler concepts »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon