.
Κατηγορία Honda
Δευτέρα, 08 Ιουνίου 2015 14:16

Honda SH300i 2016

 

Ελαφρύτερο και οικονομικότερο

 

 

Έχοντας σημειώσει ένα εκατομμύριο πωλήσεις στην Ευρώπη τα τελευταία 30 χρόνια, η οικογένεια των SH scooters παραμένει κορυφαίας σημασίας για την Honda, λόγω των μοναδικών επιδόσεων και της υπέρ-σύγχρονης σχεδίασης.

Το SH300i είναι η ναυαρχίδα της γκάμας και το μοντέλο 2016 είναι ακόμη πιο όμορφο σχεδιαστικά, αλλά και βελτιωμένο αναφορικά με τις επιδόσεις του.

Χρησιμοποιεί τον ίδιο τετράχρονο κινητήρα χωρητικότητας 279 κυβικών εκατοστών με την τροφοδοσία να γίνεται από ψεκασμό PGM-FI, ενώ η ροπή του έχει αυξηθεί για καλύτερες επιταχύνσεις στις χαμηλές και μεσαίες στροφές.

Η κατανάλωση καυσίμου έχει βελτιωθεί κατά 8.8% στα 33.3 χιλιόμετρα με κάθε λίτρο, σύμφωνα με μετρήσεις της Honda, λόγω και των ρουλεμάν χαμηλών τριβών που χρησιμοποιούνται πλέον, του νέου εκκεντροφόρου εισαγωγής, της καλύτερης κυκλοφορίας λαδιού, αλλά και της μικρότερης γεννήτριας, λόγω των LED φώτων - από τα 22.5A στα 20.5A.

Η Honda ανακοινώνει αυτονομία στα 280 χιλιόμετρα, με το εννέα λίτρων ρεζερβουάρ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κινητήρας του SH300i είναι ο πρώτος στην γκάμα της Honda που περνάει προδιαγραφές Euro 4.  

Το νέο μοντέλο ζυγίζει ένα κιλό λιγότερο σε σχέση με τον προκάτοχο, ενώ το σύγχρονο σύστημα αντιμπλοκαρίσματος ABS δύο καναλιών, βρίσκεται στον standard εξοπλισμό.

Στο SH300i του 2016 υπάρχουν LED φώτα τόσο για μπροστά όσο και για πίσω, ενώ το σύστημα της Honda, Smart Key, προσφέρει ευκολία στην χρήση.

Η μεγάλη αλλαγή αφορά στο πλαίσιο που είναι νέο ατσάλινο, με μακρύτερο μεταξόνιο στα 1438 χιλιοστά, 16 περισσότερα από του προηγούμενου μοντέλου, ενώ η γωνία τοποθέτησης του κινητήρα έχει αλλάξει, και βρίσκεται τώρα 1° προς τα εμπρός, ενώ τώρα το αμορτισέρ έχει διαδρομή 44mm από 52mm και προέρχεται από την Oleo, με την έδραση του να γίνεται πίσω από τον κινητήρα.

Η γωνία κάστερ και το ίχνος βρίσκονται στο 27°30’ και 98mm αντίστοιχα, ενώ το μπροστινό σύστημα διαμέτρου 35 χιλιοστών παραμένει ίδιο. Το συνολικό βάρος βρίσκεται στα 169 κιλά. Τα ελαστικά του είναι 110/70-16 και 130/70R16 ενώ το σύστημα ABS ενεργεί σε δύο δίσκους διαμέτρου 256mm για μπροστά και πίσω.

Θα είναι διαθέσιμο σε έξι χρώματα, Pearl Cool White, Pearl Nightstar Black, Matt Cynos Grey Metallic, Moondust Silver Metallic, Pearl Siena Red, Pearl Pacific Blue.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 08 Ιανουαρίου 2016 13:28

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon