.
Κατηγορία Honda
Τρίτη, 05 Μαρτίου 2024 12:12

HONDA NC 1000X – Ο ανταγωνιστής των GSX-S 1000GX και S1000XR που λείπει

Τα ισχυρά sport touring μοντέλα βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής αρκετών μοτοσυκλετιστών, ειδικά τα τελευταία χρόνια, αλλά μία μάρκα λείπει ακόμα από το παλμαρέ.

Αυτή είναι η Honda, η οποία έχει δείξει ότι ακολουθεί τον δικό της δρόμο όσον αφορά τις προσφερόμενες μοτοσυκλέτες και δεν παίζει το παιχνίδι των επιδόσεων -όπως κάνουν άλλες μάρκες. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, βλέπουμε την άνθηση της κατηγορίας των mega sport tourers (αυτοσχεδιάζουμε και λίγο στην ονομασία, το καταλαβαίνετε ελπίζουμε), δηλαδή μοτοσυκλέτες όπως η BMW S 1000XR, η Ducati Multistrada V4 αλλά και η λίαν πρόσφατη Suzuki GSX-S 1000GX. Το γερμανικό περιοδικό Motorrad και ο σχεδιαστής Kar Lee, δεν μπορούν να δεχθούν την απουσία της Honda από την κατηγορία και έτσι, προτείνουν κάτι δικό τους – το Honda NC 1000X.

Δείτε το σχέδιο – είναι φανερό ότι ο Lee έχει δώσει τον καλύτερο του εαυτό, για να μας προτείνει μια νέα μοτοσυκλέτα που δεν υπάρχει, αλλά πρέπει να συμφωνεί με τον στυλιστικό κώδικα Honda. Κινητήρας αυτής της υποθετικής μοτοσυκλέτας θα ήταν, φυσικά, ο 4κύλινδρος εν σειρά των CBR 1000 RR/Hornet 1000 και δεν γινόμαστε... ζήτουλες, αν πούμε ότι η ιπποδύναμη του θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 150 άλογα. Με αυτό τον τρόπο, η Honda θα διέθετε ένα διαφορετικό μοντέλο, από το ήδη υπάρχον NT 1100, το οποίο είναι και κάπως ηπιότερο με δικύλινδρο μοτέρ και 102 ίππους.

Δυστυχώς, η Honda δεν μας έχει δώσει μέχρι τώρα, καμία ένδειξη ότι μπορεί να δουλεύει σε κάτι ανάλογο, οπότε τα πάντα απαιτούν ακόμα αναμονή και προσμονή.

Πηγή/εικόνα

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 05 Μαρτίου 2024 12:17

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon