.
Κατηγορία Honda
Τετάρτη, 04 Ιανουαρίου 2023 08:13

Honda CL300 - Ένα μικρό Scrambler, αρχικά για την κινεζική αγορά

Ακολουθώντας τα «χωμάτινα» χνάρια του alter ego του Rebel 500, του CL 500 δηλαδή, έρχεται το CL 300. Με αφετηρία την Κίνα και ενδεχομένως παγκόσμιες βλέψεις.

Είναι αυτονόητο ότι η γκάμα μοντέλων 500 κυβικών της Honda είναι ένας ισχυρός διεκδικητής στην κατηγορία βασικού έως μεσαίου βάρους. Αν και κάπως θολώνει τα όρια μεταξύ της κατηγορίας 400 και 650 και καταλαμβάνει ένα δικό της χώρο, η παράλληλη δίδυμη σειρά 500cc της Honda είναι συχνά η επιλογή των ανθρώπων που αναζητούν μια σταθερή και αξιόπιστη πλατφόρμα, ενώ έχουν καλή απόδοση και η τεχνολογία παίρνει πίσω θέση.

Στην EICMA 2022, η γκάμα των 500 κ.εκ. της Honda που αποτελούνταν από τέσσερα μοντέλα (CBR500R, CB500F, CB500X και Rebel 500), εμπλουτίστηκε με ένα νεο-ρετρό scrambler, το CL500. Η εν λόγω πρόταση βέβαια τείνει στο cruiser, παρά στο γυμνό/enduro προφίλ των scrambler. Εξάλλου, βάση του είναι το Rebel 500, χρησιμοποιώντας χαμηλό ύψος σέλας και χαλαρή θέση οδήγησης. Παράλληλα με το λανσάρισμα του CL500 για την παγκόσμια αγορά όμως, η Honda παρουσίασε το CL300, το μικρότερο αδερφάκι της, για την κινεζική αγορά.

cl300a.jpg

Αντίστοιχα και αναμενόμενα θα έλεγε κανείς, αφού τα Honda CB300R, CBR300 και Rebel 300 ήταν δημοφιλείς επιλογές μεταξύ των αναβατών για πρώτη φορά σε πολλές αγορές. Με την κυκλοφορία του CL300 στην Κίνα, υπάρχει πιθανότητα αυτό το μικρότερο νεο-ρετρό scrambler να κάνει το ντεμπούτο του σε αγορές όπου είναι διαθέσιμη η υπόλοιπη σειρά των 300 κ.εκ. της Honda. Φυσικά, μοιράζεται τον ίδιο κινητήρα και τις ίδιες βάσεις με τον «cruiser» συγγενή, με έναν μονοκύλινδρο, υγρόψυκτο κινητήρα στα 286 κ.εκ, με ψεκασμό καυσίμου, που αποδίδει 26 ίππους. Τα προαναφερθέντα δεδομένα μεταφράζονται σε τελική ταχύτητα περίπου 126χλμ/ώρα.

Στην κινεζική –προς το παρόν- αγορά, η Honda προσφέρει το CL300 σε δύο επίπεδα εξοπλισμού—Standard και Premium—με τα δύο να διακρίνονται από διαφορετικά γραφικά και αισθητικές πινελιές. Επιπλέον, ομοίως με το CL500, το CL300 κυλά σε τροχούς 19 ιντσών μπροστά και 17 ιντσών πίσω με ελαστικά διπλής χρήσης. Η μοτοσυκλέτα διαθέτει επίσης ένα διαφοροποιημένο σύστημα εξάτμισης, καλύμματα πιρουνιών, επίπεδη σέλα καθώς και μια λίστα αξεσουάρ που προορισμό θα έχουν την εξατομίκευση.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 04 Ιανουαρίου 2023 09:51

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon