.
Κατηγορία Honda
Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2023 10:11

Honda GB750 – Τρίτο χτύπημα με τον κινητήρα των Transalp και Hornet

Σύμφωνα με τον ιαπωνικό Τύπο, η Honda ετοιμάζεται να παρουσιάσει μια μοτοσυκλέτα με τον νέο της δικύλινδρο 755 cc που βάζει στο στόχαστρο Kawasaki Z650RS, Yamaha XSR700.

Από την πρώτη στιγμή που παρουσιάστηκε ο νέος δικύλινδρος σε σειρά κινητήρας με το CB750 Hornet στην έκθεση Intermot 2022 γνωρίζαμε πως πάνω του θα στηθούν και άλλες μοτοσυκλέτες, με το XL750 Transalp να είναι η αναμενόμενη συνέχεια που υλοποιήθηκε λιγότερο από έναν μήνα αργότερα στην έκθεση EICMA 2022.

Όπως είναι λογικό ωστόσο, ο καινούργιος δικύλινδρος πιθανότατα δε θα μείνει εκεί, αλλά θα τροφοδοτήσει και άλλα νέα μοντέλα – και κάπου εδώ παίρνει σειρά ο Τύπος της Ιαπωνίας.

honda gb750 render 3

Συγκεκριμένα, το περιοδικό Autoby στο νέο του τεύχος (Φεβρουάριος 2023) βάζει στο εξώφυλλο μια ψηφιακή απεικόνιση της μοτοσυκλέτας που περιμένει από τη Honda, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες που φέρονται να έχουν οι άνθρωποί του. Και αυτή δεν αποτελεί καμιά έκπληξη.

Ένα κλασικής σχεδίασης γυμνό roadster με τον κινητήρα των 755 cc, 90.5 hp και 7.7 kgm θα ήταν ό,τι ακριβώς χρειάζεται για να τα βάλει με κλασικές αξίες όπως οι Kawasaki Z650RS και Yamaha XSR700, αλλά και όλο το κύμα νεορετρό σχεδίων από διάφορες εταιρείες που γοητεύουν το κοινό – βλέπε Benelli Leoncino 800, Moto Morini Seiemmezzo, Fantic Caballero 700, CFMOTO 700CL-X κ.ο.κ.

honda gb750 render 1

Η σχεδιαστική βάση για το GB750 υπάρχει ήδη, καθώς το 2021 η Honda παρουσίασε το μικρό και ήσυχο GB350 για την ιαπωνική αγορά και ταυτόχρονα το λάνσαρε και στην Ινδία ως CB350 H’ness, γνωρίζοντας αρκετή εμπορική επιτυχία ώστε να δικαιολογήσει ανάπτυξη σε μεγαλύτερους κυβισμούς.

Κατά το δημοσίευμα του Autoby, η Honda ενδεχομένως να χρησιμοποιήσει εναλλακτικά το CL750 αντί του GB, ποντάροντας σε ένα όνομα πιο αναγνωρίσιμο στις δυτικές αγορές – τα CL ήταν scrambler παραλλαγές χτισμένες γύρω από κινητήρες και πλαίσια των on-off XL κατά τις δεκαετίες 1970 και 1980.

Ακόμα καλύτερα, θα μπορούσε να παρουσιάσει ένα δίδυμο νέων μοντέλων, με το GB750 να είναι το πιο ασφάλτινο roadster και το CL750 να διαφοροποιείται με scrambler αισθητική και στήσιμο.

Σε κάθε περίπτωση, δεν θα πρέπει να εκπλήσσει κανέναν η πρόθεση της Honda να φορέσει τον νέο της κινητήρα σε ακόμη περισσότερα μοντέλα και η ρετρό επιλογή μοιάζει με σίγουρο στοίχημα στην εποχή μας.

Πηγή: Autoby

>>> Όλες οι εικόνες του άρθρου αποτελούν προϊόντα ψηφιακής επεξεργασίας από Shinji Miyakubo/Autoby

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2023 10:18

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon