.
Κατηγορία Honda
Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2023 14:04

H Honda ανακοινώνει τρία ηλεκτρικά μοντέλα για την Κίνα

Ηλεκτρικές παραλλαγές των Cub, Dax και Zoomer θα κυκλοφορήσει στην Κίνα στοχεύοντας στη νέα γενιά η Honda.

Με επίσημη ανακοίνωσή της η κινέζικη θυγατρική Honda Motor (China) Investment Co., Ltd. που εδρεύει στο Πεκίνο θα διαθέσει στην αγορά της Κίνας τρία νέα ηλεκτρικά μοντέλα, τα Cub e:, Dax e: και Zoomer e:.

Ουσιαστικά πρόκειται για τρεις παραλλαγές σε γνωστά μοντέλα, όπου οι κινητήριες μονάδες έχουν δώσει τη θέση τους σε μικρούς ηλεκτροκινητήρες και τροφοδοτούνται από μπαταρίες.

Στην περίπτωση των τριών κινέζικων μοντέλων, η Honda εξηγεί πως πρόκειται για δίκυκλα με τελική ταχύτητα 25 km/h, δηλαδή εντάσσονται σε μια κατηγορία που στην Κίνα περιγράφεται ως ηλεκτρικό ποδήλατο – όπως δηλαδή και στην Ε.Ε. όπου αυτά τα οχήματα δεν απαιτούν ούτε ταξινόμηση (πινακίδες κυκλοφορίας), ούτε δίπλωμα οδήγησης.

Στόχος της Honda είναι να απευθυνθεί στη νέα γενιά αναβατών της Κίνας, της μεγαλύτερης αγοράς στον κόσμο για ηλεκτρικά οχήματα και κυρίως για μικρά, φτηνά και ελαφριά δίκυκλα.

Παρόλα αυτά, στο σύντομο δελτίο Τύπου ξεκαθαρίζεται πως αυτά τα τρία νέα μοντέλα δεν πρόκειται να διατεθούν στην Ιαπωνία, αποτελούν ωστόσο προάγγελους των συνολικά 10 ηλεκτρικών μοτοσυκλετών που η Honda έχει ανακοινώσει πως θα βγάλει στην παγκόσμια αγορά ως το 2025.

Πηγή: Honda Japan

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon