.
Κατηγορία Honda
Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2022 10:22

Η Honda φέρεται να σχεδιάζει την αναγέννηση του CB400 Super Four

Μια σημαντική επέτειος έρχεται το 2024 και υπάρχουν αρκετές φήμες πως πάνω σε αυτήν θα στηριχτεί μια μεγάλη επιστροφή.

Πριν μερικούς μήνες η Honda γνωστοποίησε πως από το τέλος Οκτωβρίου 2022 μια σειρά μοντέλων της θα έβγαιναν εκτός παραγωγής έχοντας φτάσει στο τέλος της σταδιοδρομίας τους. Μεταξύ αυτών ήταν και μια μοτοσυκλέτα που αγαπήθηκε πολύ στην Ελλάδα, παρότι ουδέποτε εισήχθη επισήμως από την αντιπροσωπεία: CB400 Super Four.

Όπως μεταδίδουν τουλάχιστον δύο ασιατικά ΜΜΕ, το ιαπωνικό Autoby και τα ταϊβανέζικο Webike, η Honda δουλεύει σε μια νέα τετρακύλινδρη γενιά Super Four με στόχο να τη λανσάρει ως μοντέλο 2024, σε μια σημαδιακή χρονιά που θα συμπληρώνονται 50 χρόνια από την πρώτη εμφάνιση του CB400 Four (1974).

HONDA CB400 02
Αριστερά μια ψηφιακή αναπαράσταση (από το ιαπωνικό περιοδικό Autoby) του πώς θα μπορούσε να είναι ένα νέο Honda CB400 Super Four στα 50χρονα του αυθεντικού CB400 Four (δεξιά)

Επισήμως από τη Honda φυσικά δεν υπάρχει καμιά πληροφορία για την αναγέννηση μιας μοτοσυκλέτας που έπεσε θύμα των νέων προδιαγραφών Reiwa 2 που τέθηκαν σε ισχύ στην Ιαπωνία, ενώ οι (υποτίθεται καλά πληροφορημένες) φήμες αναφέρουν πως η επιστροφή δε θα γίνει μόνο για την αγορά της Ιαπωνίας, αλλά θα πρόκειται για ένα παγκόσμιο μοντέλο, άρα θα το δούμε και στα μέρη μας αν όλα αυτά αληθεύουν.

Μάλιστα, οι Ιάπωνες του Autoby το πάνε ένα βήμα παραπέρα ισχυριζόμενοι πως η νέα πλατφόρμα που ετοιμάζει η Honda θα μετρά 500 τετρακύλινδρα κυβικά, κρατώντας το 400άρι ως υποκυβισμένη έκδοση για την ιαπωνική αγορά - κάτι που ανάγεται στην εγχώρια νομοθεσία των διπλωμάτων οδήγησης.

Ως τότε, χαζεύουμε τη Final Edition του CB400 Super Four για το 2022 από τις φωτογραφίες, καθώς η μοτοσυκλέτα δεν έρχεται πια στην Ε.Ε. λόγω προδιαγραφών ούτε ως παραεισαγωγή, και ελπίζουμε να δημοσιεύματα να είναι αληθινά και, γιατί όχι, να φέρουν και εκδόσεις Super Four και Super Bol d’ Or (με φέρινγκ).

Πηγές: Autoby / Webike

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2022 10:31

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon