.
Κατηγορία Honda
Τρίτη, 06 Δεκεμβρίου 2022 12:00

H Honda κατοχύρωσε στην Ινδία το παπί Winner X

Η έκδοση πατέντας στην Ινδία θα μπορούσε να είναι πρόλογος ευρωπαϊκής πορείας για το σπορ παπί των 150 κυβικών.

Η Honda πατεντάρησε στην Ινδία δύο νέα μοντέλα, το παπί Winner X και το σκούτερ NS125LA, τα οποία ήδη πωλούνται σε άλλες χώρες της Ασίας.

Το Winner X είναι ένα παπί με σπορτίφ σχεδίαση, μονοκύλινδρο κινητήρα 150 cc με μέγιστη απόδοση 15.6 hp και 1.4 kgm, εξοπλισμένο με εξατάχυτο “μοτοσυκλετιστικό” κιβώτιο με συμπλέκτη και πλούσιο εξοπλισμό που περιλαμβάνει keyless χειρισμό, ψηφιακή οθόνη στα όργανα, παροχή φόρτισης USB και LED φώτα παντού.

honda winner x patent

Αντίστοιχα, το NS125LA είναι ένα σκούτερ προδιαγραφών Α1 με ρετρό καμπύλες και έναν αερόψυκτο μονοκύλινδρο κινητήρα 124.9 cc που αποδίδει 9 hp και 1 kgm.

Αμφότερα τα παραπάνω μοντέλα δεν είναι νέα, καθώς κυκλοφορούν εδώ και μερικά χρόνια σε διάφορες ασιατικές αγορές όπου οι προδιαγραφές είναι αρκετά πιο χαλαρές από τις ευρωπαϊκές.

Η κατοχύρωσή τους στην Ινδία ωστόσο έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς οι BS6 προδιαγραφές της χώρας είναι εφάμιλλες των Euro 5. Αυτό θα σήμαινε πως, εφόσον κυκλοφορήσουν στην Ινδία, θα είναι πρακτικά έτοιμα και για την Ε.Ε.

Το ινδικό περιοδικό Autocar που δημοσιεύει αποκλειστικά την είδηση, εκτιμά πως η Honda ίσως απλώς θέλει να κατοχυρώσει τα πνευματικά δικαιώματα των μοντέλων της εκεί και όχι να τα κυκλοφορήσει, αν πάντως πρόκειται να πατήσουν της ρόδες τους στο έδαφος της Ινδίας, αυτό θα σημαίνει αυτομάτως πως ο αντικαταστάτης του εκλιπόντος (ελέω Euro 5) GTR150 ίσως να είναι προ των πυλών.

Πηγή: Autocar India

>>> Στην κεντρική φωτογραφία απεικονίζεται το Honda Winner X του 2022 όπως πωλείται στο Βιετνάμ προς 50 εκατομμύρια ντονγκ (VMD), δηλαδή περίπου €1,987 (ισοτιμία 6/12/2022).α

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon