.
Κατηγορία Honda
Δευτέρα, 05 Δεκεμβρίου 2022 15:03

Honda CBR 1000RR-R 2024 – Έρχεται μεγάλη αναβάθμιση;

Όπου υπάρχει -ιντερνετικός έστω- καπνός υπάρχει και φωτιά, με τη φημολογία αυτή τη φορά να αφορά ένα νέο CBR 1000RR-R (με πόσα «R» άραγε;) ερχόμενο σε 2 χρόνια.

Το πλέον πρόσφατο CBR1000RR-R, έκανε το ντεμπούτο του το 2020, ανεβαίνοντας επιτέλους σε ισχύ με τη μέγιστη απόδοση τους να είναι στους 218 ίππους και με την επόμενη μεγάλη αλλαγή του μοντέλου να έρχεται το 2024. Κάτι που δυστυχώς θα αποτελέσει την ύστατη κορυφή στα δυναμόμετρα, προτού γίνουν αυστηρότεροι οι κανονισμοί των καυσαερίων. Κάπου εδώ αρχίζουν οι.. μαντεψιές.

Οι ισχυρότερες τρέχουσες supersport μοτοσυκλέτες των 1000cc, παράγουν ισχύ άνω των 200 ίππων. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι υποτίθεται ότι θα χρησιμοποιηθούν σε αγώνες, είτε του WSBK, είτε στα κατά τόπους εθνικά πρωταθλήματα (αν και πολλές απλά καταλήγουν στο.. Instagram).

Η Honda εντωμεταξύ, τα τελευταία χρόνια είχε μια περίεργη αντιμετώπιση των πραγμάτων. Μπορεί στο MotoGP να μεσουρανούσε με το Marquez, στα δεδομένα των μοτοσυκλετών παραγωγής όμως οι αριθμοί ήταν αρκούντος συντηρητικοί έναντι του ανταγωνισμού. Έτσι, με μεγάλες προσδοκίες ήρθε το CBR1000RR-R στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike (WSBK) από το 2020 και δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι αυτό το μοντέλο αναπτύχθηκε για να κερδίσει, όντας στους +26 ίππους από το συμβατικό CBR1000RR.

Ωστόσο, το καλύτερο αποτέλεσμα που πήρε το CBR1000RR-R στο SBK τα τελευταία τρία χρόνια ήταν η 3η θέση και αυτή μόνο 3 φορές συνολικά, μία φορά σε κάθε σεζόν. Ο Alvaro Bautista αγωνίστηκε για τη Honda για δύο χρόνια, αλλά δεν κατάφερε να αφήσει εξαιρετικά αποτελέσματα, ενώ το μετέπειτα πέρασμα του στη Ducati τον έστεψε Πρωτάθλητή, οδηγώντας το Panigale V4R με τελικό προβάδισμα 72 πόντων έναντι της δεύτερης θέσης.

Εδώ έρχονται οι φήμες –και το CGI όπως της εικόνας της SRD- με το νέο μοντέλο CBR1000RR-R να λανσάρεται αφού ληφθούν υπόψη οι αυστηρότεροι κανονισμοί των καυσαερίων στο μέλλον με ζητούμενη όσο το δυνατόν περισσότερη ισχύ με τα τρέχοντα καυσαέρια των Euro 5/2020 κανονισμών. Φυσικά από την εικόνα δε φαντάζεται κανείς κάτι χωρίς.. winglets.

Υπομονή και το εν λόγω μοντέλο θα εμφανιστεί στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Τόκιο (μετονομάστηκε σε Japan Mobility Show) τον Οκτώβριο του 2023 ή στην Έκθεση του Μιλάνου τον Νοέμβριο. Στην Ιαπωνία, αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Ιανουάριο του 2024, επομένως θα πρέπει να πιστοποιηθεί στον αγώνα και να είναι έτοιμο για τη σεζόν του 2024.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 05 Δεκεμβρίου 2022 16:46

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon