.
Κατηγορία Honda
Τρίτη, 23 Απριλίου 2024 11:25

Test - Honda CRF1100L Africa Twin ES 2024

Βελτιστοποίηση

Η Honda αναβάθμισε για τέταρτη φορά την Africa Twin ενισχύοντας τη ροπή του κινητήρα, επανασχεδιάζοντας τη μπροστινή όψη και προσθέτοντας την επιλογή ηλεκτρονικών αναρτήσεων και στο βασικό μοντέλο.

Δοκιμή: Σπύρος Τσαντήλας
Φωτογραφίες: Τάκης Μανιάτης

Στα οκτώ χρόνια που έχουν μεσολαβήσει από την επιστροφή της Africa Twin στη σύγχρονη μορφή της η Honda τηρεί ευλαβικά ένα πλάνο ανανέωσης ανά διετία. Βάσει αυτού το 2018 την αναβάθμισε με ηλεκτρονικό γκάζι ride-by-wire και τα συμπαραμαρτυρούντα του (riding modes κ.ο.κ.), ενώ το 2020 προχώρησε δραστικότερα με μεγαλύτερο κινητήρα 1,084 cc.

Πάνω σε αυτή τη βάση το 2022 έφερε έναν επιμελώς περιορισμένο επανασχεδιασμό στην εμφάνιση, μικρή τόνωση στην απόδοση του δικύλινδρου και βελτιώσεις στο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DCT.

 A15A4414 web

Δύο χρόνια αργότερα η Honda ξαναβάζει την οικογένεια CRF1100L στο εξελικτικό της εργαστήρι και αυτή τη φορά καταλήγει σε μια σειρά αλλαγών που περιλαμβάνουν και μια δομική μετάλλαξη. Η τελευταία βέβαια δεν αφορά τη μοτοσυκλέτα που δοκιμάζουμε εδώ, μα την έκδοση Adventure Sports που για πρώτη φορά πατά σε 19ιντσο μπροστινό τροχό δίνοντας περισσότερη έμφαση στα ταξιδιωτικά καθήκοντά της.

Σε όλα τα μοντέλα του 2024 έχουμε επεμβάσεις στον κινητήρα που ακολουθούν πιστά το επίσημο δόγμα της Honda για την Africa Twin, δηλαδή αδιαφορία για πολέμους ιπποδυνάμεων και εστίαση στην οδηγησιμότητα, στην πρακτικότητα.

Το νέο κούρδισμα του δικύλινδρου Unicam κινητήρα περιλαμβάνει μικρή αύξηση του λόγου συμπίεσης (από 10.1:1 σε 10.5:1), διαφορετικό χρονισμό βαλβίδων, νέες ρυθμίσεις στην κεντρική μονάδα ECU και τροποποιημένη εξάτμιση. Αυτές τις αλλαγές δεν έφεραν κέρδη σε ισχύ, μα ευεργετήθηκε η ροπή κατά 7% ή 0.7 kgm. Το νούμερο μάλλον δεν εντυπωσιάζει, αν και από μόνο του λέει τη μισή αλήθεια. Η υπόλοιπη κρύβεται στις στροφές του κινητήρα που εμφανίζεται, καθώς πλέον αυτό το μέγιστο επιτυγχάνεται στις 5,500 rpm, χαμηλότερα από τις 6,250 του προκατόχου του.

Συνδυαστικά η λίγη περισσότερη ροπή σε λίγο χαμηλότερες στροφές περιγράφει αυτό ακριβώς που εννοούν οι Ιάπωνες όταν μιλούν για έμφαση στην οδηγησιμότητα, το να τονώσουν τον κινητήρα τους εκεί που θα δουλέψει κατά κόρον στη ζωή του, ενισχύοντας την ελαστικότητα και τις επιταχύνσεις στις χαμηλές και μεσαίες στροφές.

 A15A4486 web

Η τάξη του 2024 έχει νέα σχεδίαση στο μπροστινό μέρος, όπου από φέτος φοριέται ένας νέος ανεμοθώρακας που ρυθμίζεται εύκολα χωρίς εργαλεία σε πέντε θέσεις ύψους και καλύπτει καλύτερα από τον προκάτοχό του στην έκδοση αυτή.

Η άλλη σημαντική αλλαγή που έρχεται στη φετινή γκάμα των Africa Twin είναι οι νέες ακτινωτές ζάντες που φορούν λάστιχα χωρίς αεροθάλαμο, tubeless. Αυτό ισχύει και στη "βασική" έκδοση που δοκιμάζουμε εδώ, η οποία διατηρεί τις εντουράδικες διαστάσεις τροχών με 21 ίντσες μπροστά και 18 πίσω και πλέον ντύνεται από το εργοστάσιο με Metzeler Karoo Street.

Μια ακόμη διαφορά που συναντάμε στη φετινή Αφρικάνα είναι η δυνατότητα απόκτησης και των δύο εκδόσεων με τις αναρτήσεις Showa Electronically Equipped Ride Adjustment ή EERA για συντομία. Πρόκειται για μια ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη ανάρτηση που προσαρμόζεται σε πραγματικό χρόνο ανάλογα με τα δεδομένα που διαβάζει από τους δυο εγκεφάλους της μοτοσυκλέτας, την ECU του κινητήρα και την αδρανειακή μονάδα IMU. Ως και το 2023 αυτή η ανάρτηση ήταν αποκλειστικό προνόμιο της Adventure Sports έκδοσης, ενώ πλέον είναι διαθέσιμη και στην απλή Africa Twin με τα ίδια ακριβώς γεωμετρικά χαρακτηριστικά (μήκος, διάμετρος καλαμιών, διαδρομή) που έχει το συμβατικό πακέτο της Showa για το μοντέλο.

A15A4501 web 

Η μοτοσυκλέτα που δοκιμάζουμε είναι η έκδοση ES, εκ του Electronic Suspension, και στον βασικό της εξοπλισμό ενσωματώνει άλλα δύο στοιχεία που κανονικά είναι προαιρετικά: θερμαινόμενα γκριπ και παροχή φόρτισης ACC.

Μαζί με αυτά η νέα CRF1100L Africa Twin ES του 2024 απολαμβάνει ένα πακέτο εξοπλισμού που περιλαμβάνει κάποια απαραίτητα στοιχεία, όπως (πολύ) μικρές χούφτες, ποδιά κινητήρα και μικρή σχάρα με χειρολαβές - όχι όμως και κεντρικό σταντ - ενώ δείχνει πληρέστατο στην ηλεκτρονική του πλευρά διαθέτοντας όλα όσα γνωρίζαμε από την προηγούμενη γενιά.

Αυτά περιλαμβάνουν τέσσερεις riding modes που στην ES έκδοση αγκαλιάζουν και το στήσιμο των αναρτήσεων σε πέντε προκαθορισμένα προφίλ λειτουργίας συν άλλες δύο για να τις στήσει ο αναβάτης κατά το δοκούν, απόδοση που ρυθμίζεται σε τέσσερα επίπεδα ισχύος και τρία φρένου κινητήρα, HSTC traction control με επτά επίπεδα ευαισθησίας και απενεργοποίηση, wheelie control τριών επιπέδων συν απενεργοποίηση, Cornering ABS με off-road ρύθμιση και δυνατότητα απενεργοποίησης στον πίσω τροχό.

Περιλαμβάνει ακόμη το σύστημα Rear Lift Control που λειτουργεί στο υπόβαθρο φροντίζοντας να κρατά τον πίσω τροχό στο έδαφος σε περιπτώσεις όπως λ.χ. ένα πολύ έντονο φρενάρισμα. Τέλος, το ηλεκτρονικό πακέτο ενσωματώνει ως στάνταρ και cruise control, ως οφείλει μια μοτοσυκλέτα που δηλώνει και το ταξίδι στα πρωταγωνιστικά της προσόντα.

Η διεπαφή μοτοσυκλέτας-αναβάτη είναι η γνωστή μας έγχρωμη TFT οθόνη με διαγώνιο 6.5 ιντσών που εξοπλίζεται από το εργοστάσιο με συνδεσιμότητα Bluetooth και συμβατότητα με τις σουίτες Android Auto και Apple CarPlay, συνεπικουρούμενη από μια μικρότερη μονόχρωμη LCD που κρατά τις βασικές πληροφορίες που χρειάζεται ο αναβάτης (ταχύτητα, χιλιομετρητής, σχέση κιβωτίου, ενδεικτικές λυχνίες) στην περίπτωση που θέλει να απασχολήσει την TFT με άλλες πληροφορίες, όπως λ.χ. το πρόγραμμα πλοήγησης (GPS).

 A15A4351 web

Αν κάνετε μια σύγκριση των χαρακτηριστικών του φετινού μοντέλου Africa Twin με το περσινό, θα ανακαλύψετε τα ίδια ακριβώς νούμερα για τη γεωμετρία του πλαισίου της θέσης οδήγησης. Είναι απολύτως αναμενόμενο καθώς το πλαίσιο δεν άλλαξε καθόλου από τη μετάβαση της τρίτης γενιάς (2023) στην τέταρτη (2024), με μόνο ένα νούμερο να διαφοροποιείται: το συνολικό ύψος της μοτοσυκλέτας που μεγάλωσε λιγάκι εξαιτίας του νέου ψηλότερου ανεμοθώρακα.

Αυτό μεταφράζεται σε μια απολύτως οικεία θέση οδήγησης όπως τη γνωρίζαμε από τις προηγούμενες δοκιμές Africa Twin. Με το ύψος σέλας στα 850 mm και την εν γένει στενή σιλουέτα της μοτοσυκλέτας η πρόσβαση στο έδαφος είναι αρκετά φιλική, αλλά σε κάθε περίπτωση μπορεί να παραγγελθεί και με χαμηλότερη στα 825 mm για όποια ή όποιον την επιθυμεί.

Από τη γνώριμη αίσθηση της θέσης οδήγησης, εκκινούμε τον δικύλινδρο κινητήρα και περνάμε σε μια επίσης απολύτως οικεία αίσθηση και ήχο. Η αλήθεια είναι πως η τόνωση της ροπής δεν είναι τόσο αντιληπτή και αυτό είναι κάτι που περίμενα μετά την ανάγνωση των αλλαγών που έχει κάνει η Honda. Ο κινητήρας της Africa Twin ήταν ήδη ροπάτος από χαμηλά, ενώ αυτό το λίγο παραπάνω που πήρε με τις αλλαγές του 2024 απλώς εξομάλυνε την ελαστικότητα στις χαμηλομεσαίες, χωρίς ωστόσο να αλλάζει δραστικά την όλη εικόνα.

A15A4490 web 

Θα έλεγε ενδεχομένως κανείς πως η Honda θα μπορούσε να έχει κινηθεί λίγο πιο επιθετικά στην εξέλιξη του κινητήρα της προσφέροντας αυτό το κάτι παραπάνω που θα ήταν αισθητό από το πρώτο άνοιγμα του γκαζιού, αλλά από την άλλη ποτέ δεν ήταν αυτή η λογική των Africa Twin.

Τα παραπάνω αποδεικνύονται και στις μετρήσεις κατανάλωσης του κινητήρα, αφού καταλήξαμε περίπου στην ίδια επίδοση που προέκυπτε και στη δοκιμή του προηγούμενου μοντέλου: μια μέση τιμή μεταξύ 6.5 και 7 λίτρων ανά 100 χιλιόμετρα.

Με την ισχύ να μένει σταθερή και δίχως αλλαγές στην κλιμάκωση του συστήματος μετάδοσης, η Africa Twin του 2024 δεν ξεμακραίνει ιδιαίτερα από τα 200 km/h, όπως και πριν, κάτι που προφανέστατα συνιστά επιλογή του κατασκευαστή ώστε να μην προκύπτουν προβλήματα ασυμβατότητας με τα on-off (ή και off-road) λάστιχα που θα κληθεί ενδεχομένως να φορέσει.

 A15A4398 web

Τι είναι αυτό που αλλάζει; Το πρώτο που θα παρατηρήσει κανείς είναι η αεροδυναμική προστασία με τον νέο ανεμοθώρακα που κάνει πολύ καλύτερη δουλειά από πριν, ακόμη και στην πιο κάτω θέση του. Θα έλεγα πως είναι μια βελτίωση που η μοτοσυκλέτα πραγματικά χρειαζόταν, γιατί είναι κρίμα σε αυτό το επίπεδο τιμής να πρέπει μετά να πληρώσεις για έξτρα ζελατίνα.

Η οδηγική συμπεριφορά της Africa Twin παραμένει γνώριμη, συνεχίζοντας από εκεί που το άφησε η προηγούμενη γενιά (2022-2023). Εξαιρετικό ζύγισμα που σε κάνει να νιώθεις σα στο σπίτι σου από την πρώτη φορά που την καβαλάς, προβλέψιμη συμπεριφορά με μια μικρή τάση υποστροφής στην είσοδο της στροφής που αναπόφευκτα εισάγεται από τον μεγάλο μπροστινό τροχό.

Η Αφρικάνα στρίβει εμπνέοντας εμπιστοσύνη και βοηθά τον αναβάτη της να πιέσει στα όρια που επιτρέπουν τα on-off χαρακτηριστικά της, δηλαδή οι ψηλές αναρτήσεις, τα λάστιχα μικτής χρήσης και οι σχετικά πιο αργές αντιδράσεις της μοτοσυκλέτας στις ασφάλτινες αλλαγές κλίσης εξαιτίας του συνδυασμού τροχών 21 και 18 ιντσών μπροστά και πίσω αντίστοιχα.

Τα ποιοτικότατα και αποδοτικά φρένα χαλιναγωγούν άνετα τα 101 άλογα και 233 κιλά της μοτοσυκλέτας, προσφέροντας όση δύναμη χρειάζεται με καλό και ακριβή έλεγχο στη μανέτα, ενώ το προηγμένο ABS υποστηρίζει πολύ σωστά την όλη διαδικασία επεμβαίνοντας όταν χρειάζεται και μόνο.

A15A4465 web 

Οι ηλεκτρονικές αναρτήσεις της Showa, που συνιστούν τη μεγάλη αλλαγή στα δυναμικά χαρακτηριστικά της Africa Twin, μας είναι γνωστές από την εφαρμογή τους στην έκδοση Adventure Sports και ρυθμίζονται ηλεκτρονικά σε πέντε διαφορετικές θέσεις.

Η Hard έχει τις σκληρότερες αποσβέσεις και έχει σχεδιαστεί για δικάβαλο και φορτωμένο ταξίδι αποτελώντας την προεπιλογή της Tour riding mode, ενώ είναι και η ιδανικότερη για παιχνίδι σε διαδρομές με στροφές.

Η Mid είναι η προεπιλογή της Urban riding mode και διατηρεί τις αναρτήσεις σε ένα ενδιάμεσο επίπεδο που ισορροπεί μεταξύ σφικτής συμπεριφοράς και άνεσης, ενώ η Soft σχεδιάστηκε με πιο μαλακές αποσβέσεις για χρήση σε κακοτράχαλα εδάφη, ως βασικό εργαλείο της Gravel mode.

Η Off-Road ρύθμιση της ανάρτησης κουμπώνει με την ομώνυμη riding mode και είναι φτιαγμένη με ειδικά χαρακτηριστικά για απαιτητική χρήση εκτός δρόμου, δηλαδή με προοδευτική κλιμάκωση των αποσβέσεων για να διαβάζουν καλά το ανώμαλο έδαφος δίχως να τερματίζουν εύκολα υπό πίεση στο τέλος της διαδρομής τους.

 A15A4380 web

Τέλος η Honda συμπεριλαμβάνει μια πέμπτη ρύθμιση που ονομάζεται User και στην ουσία προσφέρει στον αναβάτη τη δυνατότητα να επιλέξει ένα δικό σετ παραμέτρων επιλέγοντας μια από τις παραπάνω ρυθμίσεις υδραυλικών αποσβέσεων με χειροκίνητη επιλογή της προφόρτισης ελατηρίου μπροστά και πίσω σε εύρος 24 βημάτων.

Η μετάβαση από τη μια ρύθμιση στην άλλη έχει άμεσα αντιληπτό αποτέλεσμα και προσαρμόζει καλά τη μοτοσυκλέτα σε διάφορες οδηγικές συνθήκες. Ακόμη και στην πιο σφικτή της ρύθμιση διατηρεί μια ελάχιστη ενδοτικότητα, όπως θα περιμέναμε άλλωστε από ένα πακέτο αναρτήσεων με αρκετά μεγάλες διαδρομές (230-220 mm μπρος-πίσω), αλλά και η Mid ρύθμιση παραμένει εύχρηστη χωρίς να "ευνουχίζει" την ασφάλτινη στριφτερή πλευρά της μοτοσυκλέτας.

Στην ουσία οι ηλεκτρονικές αναρτήσεις που σχεδιάστηκαν από τη Showa ειδικά για την Africa Twin καταφέρνουν αυτό για το οποίο φτιάχτηκαν: να δουλεύουν εξίσου καλά με τις συμβατικές και πλήρως ρυθμιζόμενες αναρτήσεις, με το σπουδαίο προσόν να φροντίζουν από μόνες τους να προσαρμόζονται σε πραγματικό χρόνο στα οδηγικά δεδομένα με το πάτημα ενός κουμπιού, χωρίς να χρειάζεται να σταματάς και να κουρδίζεις 3+3 ρυθμιστήρια με το χέρι και εργαλεία για να αλλάξεις το προφίλ λειτουργίας.

Αυτό σημαίνει επιπλέον ασφάλεια, καθώς έχεις πια μιαν ανάρτηση που διαβάζει τον δρόμο και τον τρόπο που οδηγείς (ταχύτητα, στροφές κινητήρα, γωνία κλίσης) και προσαρμόζεται ακαριαία. Είναι μια προστιθέμενη αξία που αναδεικνύεται κάθε φορά που αφήνεις τον αυτοκινητόδρομο για να χωθείς σε φιδίσιους επαρχιακούς, κάθε φορά που αφήνεις την άσφαλτο για το χώμα, αλλά και για όλες εκείνες τις περιπτώσεις που ίσως να μην έμπαινες στον κόπο να πειράξεις τις αναρτήσεις, όπως όταν αλλάζει ξαφνικά η ποιότητα της ασφάλτου ή όταν αλλάζουν απότομα οι ορέξεις σου ενόσω οδηγείς.

 A15A4431 web

Η νέα γενιά Honda CRF1100L Africa Twin συνεχίζει από εκεί που το άφησε η προηγούμενη, με μια ακόμη σειρά από στοχευμένες επεμβάσεις που στην περίπτωση του κινητήρα και της γεωμετρίας της μοτοσυκλέτας δεν φέρνουν καμιά επανάσταση μα βελτιώνουν την όλη εμπειρία - ειδικά με την αναβαθμισμένη αεροδυναμική προστασία του αναβάτη. Ο εμπλουτισμός της βασικής έκδοσης με τη δυνατότητα ηλεκτρονικών αναρτήσεων είναι επίσης μια λογικότατη κίνηση συμμετρίας δεδομένου ότι πλέον το Adventure Sports μοντέλο άλλαξε χαρακτήρα με τον 19άρη μπροστινό τροχό.

Η Africa Twin ES που δοκιμάζουμε είναι μια μεγάλη adventure που προσφέρεται για πολύπλευρη χρήση. Είναι μια από τις φιλικότερες και πιο εύκολες μοτοσυκλέτες της κατηγορίας της για καθημερινή χρήση, ενώ δε διστάζει να ακολουθήσει εκτός πόλης, είτε μιλάμε για στρίψιμο ή για αυτοκινητόδρομο.

Στο χώμα αρκεί να επιλέξεις Off-road mode και όλα προσαρμόζονται αρμοδίως, από τα ηλεκτρονικά συστήματα (HSTC off, ABS μόνο μπροστά με χαλαρή επεμβατικότητα) ως τη συμπεριφορά των ηλεκτρονικών αναρτήσεων. Η μοτοσυκλέτα είναι εύκολη για τα δεδομένα της κατηγορίας της εντός λογικών ορίων, δηλαδή στον περιηγητικό ρυθμό για τον οποίο σχεδιάστηκε ως adventure touring παντός εδάφους, κρύβοντας επιμελώς τα κιλά της και προσφέροντας άριστο έλεγχο και προβλέψιμες αντιδράσεις.

Ο ελαστικός κινητήρας της Honda προσφέρεται για χωμάτινες εξερευνήσεις με τη ροπή στις χαμηλές και μεσαίες να σου λύνει τα χέρια, ενώ οφείλω να ομολογήσω πως ειδικά στο χώμα καταλαβαίνω πολύ καλά την επιλογή των Ιαπώνων να μην ακολουθήσουν σε παιχνίδια εντυπωσιασμού με την ιπποδύναμη.

Η Off-Road mode χαρτογραφεί τον κινητήρα σε μια μέση στάθμη απόδοσης και απόκρισης με το ελάχιστο φρένο κινητήρα και το αποτέλεσμα είναι πως δε φοβάσαι να ανοίξεις το γκάζι, καθώς η δύναμη βγαίνει χωρίς κλωτσιές ή λοιπές αγαρμποσύνες, γραμμικά και λελογισμένα.

 honda africa es 24 5

Η νέα CRF1100L Africa Twin εκτείνεται σε μια γκάμα τιμών που ξεκινούν από τα €15,850 και φτάνουν ως τα 19,350 ανάλογα με το πακέτο εξοπλισμού που επιλέγεται. Τα τρία σημεία που καθορίζουν την τιμολόγηση αφορούν στις επιλογές DCT, ηλεκτρονικών αναρτήσεων ES και του σπέσιαλ χρώματος (λευκό-κόκκινο-μπλε).

Η μοτοσυκλέτα που δοκιμάζουμε εδώ κοστολογείται προς €17,600 εξοπλισμένη με τις ηλεκτρονικές αναρτήσεις, δίχως DCT και με ένα από τα στάνταρ χρώματα που δεν επισύρουν επιπλέον κόστος.

Όπως ίσως να έχετε ήδη προσέξει στις φωτογραφίες, η υπό δοκιμή Africa Twin φορά και αρκετά επιπλέον αξεσουάρ που συνιστούν μια επιλογή από τα τέσσερα πακέτα εξοπλισμού που προσφέρει η Honda, τα Adventure, Rally, Travel και Urban Pack.

Συγκεκριμένα τα στοιχεία που δεν ανήκουν στο βασικό πακέτο της Honda CRF1100L Africa Twin ES του 2024 είναι τα εξής:

  • Προεκτάσεις χουφτών τιμονιού
  • Πάνω και κάτω κάγκελα
  • Προβολείς ομίχλης
  • Κεντρικό σταντ
  • Quick shifter
  • Αντιολισθητικά αυτοκόλλητα στα πλαϊνά του ρεζερβουάρ

 A15A4478 web

Εξοπλισμός δοκιμής: Moto Market

Κράνος: NOX N312 Crow
Τζάκετ: Norcode Senegal
Παντελόνι: Nordcode Senegal
Μπότες: Eleveit T-Spirit Evo
Γάντια: Five E WP

ΤEXNIKA ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Κατασκευαστής / Μοντέλο

Honda / CRF1100L Africa Twin ES (2024)

Τιμή:

€17,600

Εγγύηση:

2 χρόνια

   

Κινητήρας

 

Τύπος

4T, 2K σε σειρά, υγρόψυκτος, 1ΕΕΚ, 8 βαλβίδες

Χωρητικότητα (cc)

1,084

Διάμετρος x διαδρομή (mm)

92 x 81.5

Συμπίεση

10.5: 1

Τροφοδοσία

Ηλεκτρονικός ψεκασμός PGM-FI

Εκκίνηση

Μίζα

Συμπλέκτης

Υγρός πολύδισκος, μονόδρομος με υποβοήθηση

Μετάδοση

Κιβώτιο 6 σχέσεων

Τελική μετάδοση

Αλυσίδα

   

Πλαίσιο

 

Τύπος

Ατσάλινο, αλουμινένιο υποπλαίσιο και ψαλίδι

Μήκος x Πλάτος x Ύψος (mm)

2,330 x 960 x 1,485

Μεταξόνιο (mm)

1,575

Γωνία κάστερ (°)

27.5

Ίχνος  (mm)

113

Ύψος σέλας  (mm)

850-870

Απόσταση από έδαφος  (mm)

250

Βάρος (kg)

233 (υγρό)

Ρεζερβουάρ  (lt)

18.8

   

Αναρτήσεις

 

Μπροστά

Ανεστραμμένο πιρούνι Showa EERA 45 mm / διαδρομή 230 mm / πλήρως ρυθμιζόμενο ηλεκτρονικά

 Πίσω

Ένα αμορτισέρ Showa EERA με μοχλικό Pro Link / διαδρομή 220 mm / πλήρως ρυθμιζόμενο ηλεκτρονικά

   

Ελαστικά / Τροχοί

Metzeler Karro Street (tubeless)

Μπροστά

90/90-21 (54H)

Πίσω

150/70-18 (70H)

   

Φρένα

 

Μπροστά

Δύο δίσκοι 310 mm, ακτινικές δαγκάνες 4 εμβόλων Nissin, Cornering ABS

Πίσω

Δίσκος 256 mm, δαγκάνα 1 εμβόλου Nissin, Cornering ABS

   

Επιδόσεις εργοστασίου

 

Ιπποδύναμη (hp / rpm)

101 / 7,500

Ροπή (kgm / rpm)

11.4 / 5,500

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 23 Απριλίου 2024 11:26

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Video Test Ride - Honda NX 500
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon