.
Κατηγορία Honda
Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2022 11:24

Honda CB1000R – Νέο πλαίσιο, φτερά και άλμα ισχύος ενόψει

Σχέδια πατεντών από την Ιαπωνία αποκαλύπτουν τον δρόμο που φαίνεται να επιλέγει η Honda για την ανανέωση του γυμνού CB1000R.

Σε μια αγορά όπου πλέον υπάρχουν τουλάχιστον τρεις γυμνές μοτοσυκλέτες μεγάλου κυβισμού που έχουν ξεπεράσει το όριο των 200 ίππων, οι 145 του Honda CB1000R δείχνουν κάπως “λίγοι” στη ζυγαριά του εντυπωσιασμού, όσο κι αν είναι παραπάνω από αρκετοί για τη λογική χρήση της μοτοσυκλέτας.

Ακόμη κι αν ξεπεράσουμε τη φούσκα των εντυπωσιακών αριθμών πάντως, το γεγονός είναι πως η τρέχουσα γενιά CB1000R ουσιαστικά είναι ίδια από το 2018, όταν και παρουσιάστηκε εντεταγμένη στη σχεδιαστική σχολή Neo Sports Café, η οποία συνοδεύτηκε τότε και από ένα αλματάκι απόδοσης της τάξης των 20 ίππων.

B honda cb1000r nuovo modello 5

Σχέδια από πατέντα που κατατέθηκε στην Ιαπωνία, και την οποία αναδεικνύει το ιταλικό περιοδικό Motociclismo, μας δίνουν για πρώτη φορά μια εικόνα της κατεύθυνσης που επεξεργάζεται η Honda για την επόμενη μέρα του CB1000R. Στα σχέδια αυτά λοιπόν προσέχουμε ένα νέο αλουμινένιο πλαίσιο που οπτικά δεν έχει καμιά σχέση ούτε με το ατσάλινο που φορά σήμερα η γυμνή χιλιάρα, ούτε και με το διπλό αλουμινένιο (τύπου διαμάντι) που φορά η CBR1000RR-R Fireblade.

Και αναφερόμαστε στη superbike της Honda, διότι προφανώς η επόμενη μέρα του CB1000R θα βασίζεται – όπως πάντα – στον τετρακύλινδρο κινητήρα του Fireblade, με τις πληροφορίες να μιλούν για μιαν απόδοση τη τάξης των 170 ίππων.

B honda cb1000r nuovo modello 2

Το τρίτο “χτύπημα” που αποκαλύπτουν τα νέα αυτά σχέδια είναι η προσθήκη αεροδυναμικών φτερών μπροστά και στο ύψος της κάτω τιμονόπλακας, ένα στοιχείο που μάλλον είναι πιο απαραίτητο για το μάρκετινγκ παρά για τις ρεαλιστικές αεροδυναμικές ανάγκες μιας γυμνής μοτοσυκλέτας σε δημόσιους δρόμους.

Τέλος, προσέχουμε πως το μονόμπρατσο ψαλίδι διατηρείται και στα σχέδια της επόμενης μέρας.

B honda cb1000r nuovo modello 1

Κάτι που πιθανότατα θα αλλάξει άρδην στην επόμενη γενιά θα είναι η εμφάνιση, αν και το εικονιζόμενο σχέδιο δεν έχει καμιά ανάγκη να είναι βγαλμένο από την πραγματικότητα. Αν πάντως ανταποκρίνεται σε υπαρκτά σχέδια, περιμένουμε ένα πολύ-πολύ διαφορετικό Honda CB1000R στο μάτι.

Δεν είναι καθόλου σαφές το πότε αναμένεται να έρθει αυτή η επόμενη γενιά CB1000R στην αγορά, καθώς η ύπαρξη πατεντών δε συνιστά σε ουδεμία περίπτωση επιβεβαίωση. Οι Ιταλοί λένε πως είναι πολύ πιθανό να εμφανιστεί ως πρωτότυπο στην EICMA σε μερικές εβδομάδες, ενθυμούμενοι πως το ίδιο είχε γίνει πέρυσι με το Hornet.

Πάντως εμείς το βλέπουμε δύσκολο να έρθει ως μοντέλο 2023 για διάφορους λόγους: πρώτον γιατί η Honda έχει ήδη εντάξει το CB1000R στα συνεχιζόμενα μοντέλα με νέα χρώματα για την επόμενη χρονιά, αφετέρου γιατί μετά το νέο CB750 Hornet της Intermot, τα φώτα της δημοσιότητας αναμένεται να πέσουν στο νέο Transalp που περιμένουμε στην EICMA 2022.

Πηγή: Motociclismo

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2022 11:29

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon