.
Κατηγορία Honda
Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2022 15:39

Honda – Είναι αυτό το νέο της ηλεκτρικό δίκυκλο;

Ένα ηλεκτρικό μοτοποδήλατο με πετάλια βάζει υποψηφιότητα για να γίνει το πρώτο από τα δέκα ηλεκτρικά μοντέλα που η Honda σκοπεύει να έχει στην παραγωγή ως το 2025.

Μόλις τον περασμένο μήνα η Honda εξέδωσε μια αναλυτική ανακοίνωση με τα πλάνα εξηλεκτρισμού της γκάμας της, εξηγώντας πως το τρέχον σχέδιό της είναι να έχει βγάλει στην αγορά τουλάχιστον 10 νέα ηλεκτρικά μοντέλα ως το 2025.

Σε πρώτη φάση σε αυτά θα πρωταγωνιστήσουν δίκυκλα των κατηγοριών ΕΒ (ηλεκτρικά ποδήλατα) και ΕΜ (ηλεκτρικά μοτοποδήλατα), καθώς εκεί συγκεντρώνεται αυτή τη στιγμή το 90% των παγκόσμιων πωλήσεων ηλεκτροκίνητων δικύκλων.

honda electric moped 3

Οι τέσσερεις μονόχρωμες φωτογραφίες ενός ηλεκτρικού σκούτερ με πετάλια που δημοσιεύει το ιταλικό Motociclismo φέρονται να απεικονίζουν ένα εκ των πρώτων μοντέλων που θα έρθουν τα επόμενα δύο χρόνια.

Τεχνικές πληροφορίες επ’ αυτού δεν έχουμε αυτή τη στιγμή, πέραν του ότι πρόκειται για ένα αυτόματο σκούτερ προδιαγραφών μοτοποδηλάτου (τελική ταχύτητα έως 45 km/h), πιθανότατα εφοδιασμένο με τις ίδιες ανταλλάξιμες μπαταρίες (Honda Mobile Power Pack) που φορά το ιαπωνικό PCX Electric, ηλεκτροκινητήρα τοποθετημένο κεντρικά και μπροστά από την έδραση του ψαλιδιού, καθώς και με πετάλια που θα μπορούν να διευρύνουν την αυτονομία του μικρού σκούτερ φορτίζοντας τη μπαταρία του με τον πατροπαράδοτο τρόπο: καταναλώνοντας μυϊκή ενέργεια.

honda electric moped 2

Ως τώρα η Honda έχει επιδείξει ιδιαίτερη δραστηριότητα σε οργανωτικά ζητήματα που αφορούν στην Ηλεκτροκίνηση, όπως είναι η πρωτοβουλία της στη δημιουργία ένωσης για την εξέλιξης ανταλλάξιμων μπαταριών, καθώς και συνεργασίες με διάφορες εταιρείες από όλον τον κόσμο για την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών γύρω από την Ηλεκτροκίνηση.

Στην Ιαπωνία έχει στην παραγωγή από το 2018 το σκούτερ PCX σε δύο “πράσινες” εκδόσεις, μια ηλεκτρική και μια υβριδική, ενώ λίγο πιο πριν, το 2015, είχε δείξει στο Tokyo Motor Show ένα πρωτότυπο EV Cub Concept βασισμένο στο C125 Super Cub και το οποίο ήταν εξέλιξη ενός πρωτοτύπου ηλεκτρικού παπιού που είχε πρωτοεμφανιστεί την Ιαπωνία το 2009.

honda electric moped 4

Στην ουσία όμως, πλην του ιαπωνικού PCX Electric, άλλο ηλεκτρικό δίκυκλο με το σήμα της Honda δεν κυκλοφορεί πουθενά στον κόσμο ακόμη, κάτι που όλα δείχνουν πως θα αλλάξει με μια ηλεκτρική καταιγίδα νέων μοντέλων το 2024 και 2025.

Πηγή: Motociclismo

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2022 15:44

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon