.
Κατηγορία Honda
Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου 2017 18:13

Honda PCX Electric & Hybrid 2018 - Tokyo Motor Show

 

Στην παραγωγή! Έρχεται και υβριδική μοτοσυκλέτα…;

 

Την παρουσίαση του ηλεκτροκίνητου αλλά και του υβριδικού PCX την γνωρίζαμε εδώ και μερικές ημέρες. Αυτό που δεν γνωρίζαμε ωστόσο ήταν ότι θα παρουσιαστούν ως κανονικά μοντέλα παραγωγής και όχι ως πρωτότυπα, όπως υποθέταμε, στο διεθνές ιαπωνικό σαλόνι!

Η είδηση έρχεται από την ίδια τη Honda η οποία αναφέρει ότι η διάθεση και των δύο μοντέλων στο κοινό αναμένεται να ξεκινήσει εντός της επόμενης χρονιάς, αρχικά για τις ασιατικές αγορές και φυσικά στην Ιαπωνία.

Αν μη τι άλλο, περιμένουμε να ακούσουμε και για την εισαγωγή τους και στις ευρωπαϊκές αγορές κάποια στιγμή στο μέλλον.

Τα νέα στοιχεία που έρχονται να προστεθούν στις περιορισμένες πληροφορίες που έχουμε μέχρι στιγμής στα χέρια μας για τα δύο νέα PCX είναι ότι στην αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση, ο κινητήρας έχει εξελιχθεί από την ίδια τη Honda.

honda PCX Electric 2018

Παράλληλα η μπαταρία ονομάζεται «Honda Mobile Power Pack» και είναι αποσπώμενη, ώστε να δίνεται προφανώς η δυνατότητα στον χρήστη να την αλλάζει κατά βούληση, αλλά και για να μπορεί να την αλλάζει ελεύθερα στους σχετικούς σταθμούς ανεφοδιασμού που αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους στο μέλλον.

Για το υβριδικό PCX, να πούμε ότι το σύστημα που χρησιμοποιεί για την κίνησή του εκμεταλλεύεται το ηλεκτρικό μοτέρ ACG, το οποίο παίζει και τον ρόλο της μίζας –όπως και στα PCX που γνωρίζουμε.

Έτσι το ACG έρχεται και να υποβοηθήσει σε δύναμη τον κινητήρα εσωτερικής καύσης. Η Honda το χαρακτηρίζει αυτό ως μια πιο ροπάτη “εμπειρία” οδήγησης και το ηλεκτρικό μοτέρ ACG συνδυάζεται με μπαταρία υψηλής απόδοσης.

honda PCX Hybrid 2018

Να πούμε επίσης πως η Honda αναφέρει ότι το υβριδικό της σύστημα σχεδιάστηκε για μοτοσυκλέτες. Προσέξτε όχι για δίκυκλα γενικά, όχι για scooters ειδικά αλλά για μοτοσυκλέτες.

Έμμεσα αλλά σαφέστατα δηλαδή μαθαίνουμε –το λογικό είναι η αλήθεια- ότι στο μέλλον θα δούμε και υβριδική μοτοσυκλέτα από τον ιαπωνικό κολοσσό.

Τα δύο scooters παρουσιάζονται και ανανεωμένα σχεδιαστικά, σε σχέση με τo PCX που γνωρίζουμε σήμερα, αλλά προς το παρόν δεν ξέρουμε αν αυτές οι αλλαγές περάσουν και στην υπόλοιπη σειρά.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Θοδωρής Ξύδης

Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2006 στο site του περιοδικού Auto Τρίτη και την επόμενη χρονιά στο περιοδικό μοτοσυκλέτας Moto Τρίτη. Εκεί παρέμεινε μέχρι και το 2016, εκτελώντας έως και χρέη αρχισυντάκτη/διευθυντή σύνταξης. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας του BIKEIT! Απόφοιτος του New York College με πτυχίο στην Επικοινωνία, με αγάπη για την φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται.

Θοδωρής Ξύδης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 01 Νοεμβρίου 2017 18:26

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon