.
Κατηγορία Honda
Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2022 10:38

Honda CT125 Hunter Cub 2023 – Νέος κινητήρας και εξοπλισμός

Η περιπετειώδης έκδοση του παπιού της Honda δεν έχει έρθει ακόμη προς την Ευρώπη, στην Ιαπωνία ωστόσο αναβαθμίζεται κιόλας.

Όπως ανακοίνωσε η Honda στην Ιαπωνία, το CT125 Hunter Cub αποκτά νέο κινητήρα, η βασική διαφορά του οποίου αφορά στην ικανοποίηση εκπομπών καυσαερίων.

Η απόδοση του αερόψυκτου μονοκύλινδρου κινητήρα – που βασίζεται σε αυτόν του C125 Super Cub, ή Iconic 125 όπως θα το συναντήσουμε στους καταλόγους της Honda – αποδίδει κατά το μέγιστό του 9 ίππους στις 6,250 rpm και 1.1 kgm στις 4,750 rpm. Οι τιμές αυτές διαφέρουν αρκετά από την ονομαστική απόδοση του ευρωπαϊκού Iconic 125, όχι τόσο στις μέγιστες τιμές τους όσο στο ότι αυτές αποδίδονται χαμηλότερα στο CT125, καθώς στην έκδοση της ελληνικής αγοράς τα μέγιστα ισχύος και ροπής είναι στις 7,500 και 5,000 rpm αντίστοιχα. Μιλάμε δηλαδή για μια πολύ σημαντική διαφορά που ενδεχομένως αλλάζει αισθητά τον χαρακτήρα του κινητήρα.

Επιπλέον των αλλαγών στο μοτέρ, η Honda αναφέρει την προσθήκη επιλογέα προφόρτισης 5 θέσεων στην πίσω ανάρτηση, καθώς και μερικά νέα αξεσουάρ που προστίθενται στη λίστα του μοντέλου: ανεμοθώρακας, δύο σχάρες για μπροστά και για την κεντρική δοκό του πλαισίου, καθώς και μια πρακτική και διακριτική πλαϊνή βαλίτσα χωρητικότητας 8 λίτρων.

Το CT125 Hunter Cub θα παρουσιαστεί επίσημα στην Ιαπωνία στις 15 Οκτωβρίου και θα είναι διαθέσιμο σε τρία χρώματα, τα υπάρχοντα κόκκινο και χακί, καθώς και μια νέα εναλλακτική σε ασημί.

Η Honda μάλλον δεν προβλέπει ακόμη την εξαγωγή του περιπετειώδους παπιού της εκτός Ιαπωνίας, καθώς αναφέρει μόνο την πρόβλεψη για εγχώρια παραγωγή 14,000 κομματιών, που θα κοστίζουν περίπου €3,100 (440,000 γιεν) με βάση την ισοτιμία της 11/10/22.

Πάντως το CT125 -που ξεκίνησε τη ζωή του ως πρωτότυπο στο Tokyo Motor Show 2019 - έχει ήδη κάνει την εμφάνισή του από το 2021 στην αγορά των ΗΠΑ, ενώ η χρήση ενός κινητήρα που ήδη κυκλοφορεί στο περιβάλλον των Euro 5 αφήνει μια δόση αισιοδοξίας πως ίσως το δούμε και προς τα μέρη μας.

Πηγή: Honda

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2022 10:48

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon