.
Κατηγορία Honda
Τετάρτη, 08 Δεκεμβρίου 2021 10:56

Honda GB1100 Hawk – Μια ρετρό εκδοχή με καρδιά Africa Twin

Αυτή είναι, κατά τον ιαπωνικό Τύπο, η τέταρτη μοτοσυκλέτα που θα φορέσει τον δικύλινδρο κινητήρα της Αφρικάνας.

Το ιαπωνικό περιοδικό Young Machine άναψε μια ακόμη φωτιά αποκαλύπτοντας μια ψηφιακή απεικόνιση της νέας μοτοσυκλέτας που περιμένει από τη Honda σύμφωνα με τις πληροφορίες του.

Ο λόγος για μια γυμνή μοτοσυκλέτα ρετρό λογικής βασισμένη στον κινητήρα του CRF1100L στην τέταρτη εφαρμογή του μετά τις Africa Twin, Rebel 1100 και NT1100.

Η σκέψη είναι προφανώς λογικότατη, ειδικά από τη στιγμή που οι Euro 5 “έφαγαν” το CB1100 που φέτος κυκλοφόρησε την τελευταία του έκδοση, αν και ο κινητήρας οπτικά δεν δείχνει να κουμπώνει και τόσο αρμονικά με τις κλασικές γραμμές που εμπνέονται από CB της Honda.

Όσον αφορά στο όνομα GB1100, αντί του CB, πιθανότατα αυτό εξυπηρετεί τη λογική διασύνδεση με το μικρό GB350 που ήδη κυκλοφορεί στις ασιατικές αγορές.

Η σχετική φημολογία του ιαπωνικού Τύπου βρήκε δε ισχυρή στήριξη από τα σχέδια πατέντας που φέρεται να έχει καταθέσει πρόσφατα η Honda και η οποία αποκαλύπτει μια κλασικής εμφάνιση γυμνή μοτοσυκλέτα που πατά πάνω στη βάση του Rebel 1100.

Απλούστατα δηλαδή, βλέπουμε μια επανάληψη του πρακτικότατου μοτίβου που ακολουθεί ήδη η Honda στη σειρά NC750 με μια κοινή βάση πλαισίου-κινητήρα-αναρτήσεων που αλλάζουν μόνο τα πλαστικά και τα απαραίτητα περιφερειακά.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2022 09:27

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon