.
Κατηγορία Honda
Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020 21:28

Honda CBR600RR 2021 – Η πρώτη επίσημη φωτογραφία αποκαλύπτει

Η θρυλική supersport ανανεώνεται με βασικό στόχο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supersport.

Μετά το σύντομο βίντεο που επιβεβαίωσε τη φημολογία μηνών, η Honda δημοσίευσε την πρώτη επίσημη φωτογραφία του επικείμενου νέου CBR600RR (εδώ, στα ιαπωνικά), συνοδευόμενη από ένα λιτό κείμενο που ωστόσο αποκαλύπτει κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία.

Δυστυχώς αυτό το κείμενο υπάρχει μόνο στα ιαπωνικά, οπότε επιχειρούμε μια μετάφραση με τυπική online υπηρεσία και προκύπτει το εξής:

“Το νέο CBR600RR είναι ένα supersport μοντέλο κανονικού μεγέθους με διευρυμένη συνολική απόδοση, συμπεριλαμβανομένου ενός κινητήρα υψηλής απόδοσης, τετρακύλινδρου σε σειρά 599 cc, υγρόψυκτου, τετράχρονου, με 2ΕΕΚ και την τελευταία ηλεκτρονική και αεροδυναμική τεχνολογία.

“Σχεδιάστηκε ως ένα σπορ μοντέλο με μεγάλες δυνατότητες ώστε να αποτελέσει τη βάση για αγώνες παραγωγής που χρησιμοποιούν μοτοσυκλέτες διαθέσιμες στο εμπόριο για καθημερινή χρήση.

“Σε αυτή την αλλαγή μοντέλου, η υψηλή απόδοση και ο εύκολος χειρισμός και η ευελιξία που είναι χαρακτηριστικά και του συμβατικού μοντέλου, έχουν βελτιωθεί περαιτέρω για να βελτιώσουν την απόδοση στην πίστα και την ευκολία χρήσης σε δημόσιους δρόμους. Στοχεύουμε στη ‘χαρά του χειρισμού’ κάνοντας συμβατές τις δύο αυτές διαστάσεις.”

Μέσω αυτής της περιγραφής, πλέον διαφαίνεται πως πιθανότατα ΔΕΝ πρόκειται για νέο μοντέλο, αλλά για ανανέωση πάνω στο υπάρχον, του οποίου η πιο πρόσφατη αναβάθμιση ήταν το 2013.

Ο στόχος του νέου CBR600RR είναι ξεκάθαρα οι αγώνες supersport και προφανώς θα σηματοδοτήσει τη δυναμική επιστροφή της Honda στο WorldSSP, όπου χρόνια τώρα κάνουν κουμάντο Yamaha και Kawasaki. Προφανώς η φετινή επιστροφή του HRC στο WorldSBK φέτος δεν θα περιοριστεί στη μεγάλη κατηγορία. Είναι άλλωστε ευδιάκριτα τα αυτοκόλλητα HRC δίπλα στους προβολείς του εικονιζόμενου νέου CBR600RR.

Αυτό αναπόφευκτα σημαίνει και την παράλληλη ύπαρξη του ανάλογου μοντέλου ομολογκασιόν, άλλωστε στη φωτογραφία κουβαλά εξοπλισμό δρόμου, και η λογικότερη εκδοχή είναι πως η Honda δεν φτιάχνει ένα νέο CBR600RR μα μια νέα έκδοση πάνω στο υπάρχον, με κουρδισμένο μοτέρ και με άφθονο αγωνιστικό εξοπλισμό.

Αυτό με τη σειρά του σημαίνει πως η βάση του παραμένει ασύμβατη με τις προδιαγραφές Euro 5 και η ανακοίνωση δεν αφήνει καμιά υπόνοια πως θα ανανεωθεί και το βασικό μοντέλο. Οι κανονισμοί του WorldSSP (εδώ) για την ομολογκασιόν προβλέπουν πως αρκεί η μοτοσυκλέτα να πωλείται νόμιμα για χρήση δρόμου σε μια από τις Ιαπωνία, Ευρωπαϊκή Ένωση, ΗΠΑ.

Πλην της ΕΕ, στις άλλες δύο χώρες το CBR600RR δεν σταμάτησε ποτέ να πωλείται, οπότε δεν δείχνει πια και τόσο απαραίτητο να διατεθεί και στην Ευρώπη το μοντέλο που θα παρουσιαστεί στις 21 Αυγούστου. Δεν είναι, ίσως, τυχαίο πως η φωτογραφία δημοσιεύτηκε μόνο στο ιαπωνικό press site της Honda ενώ στο ανάλογο ευρωπαϊκό δεν υπάρχει ούτε λέξη.

Όπως και να έχει, την Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020 θα γίνει η δικτυακή παρουσίαση και τότε θα μάθουμε οριστικά.

Ιστοσελίδα Honda CBR600RR 2021 (Ιαπωνία)

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020 21:38

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon