.
Κατηγορία Honda
Τετάρτη, 22 Απριλίου 2020 13:42

Honda - Πατέντες για Monkey… mini!

Πατέντες της Honda που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο, φανερώνουν πως η ιαπωνική εταιρεία εξελίσσει ένα… μικρό αδελφάκι του Monkey. Ή πώς κάνει κανείς το μικρό, μικρότερο.

Η Honda έχει μακρά ιστορία με τα Mini-bikes, με πιο εμβληματικούς εκπρόσωπους τα πενηντάρια Monkey / Gorilla, ή αλλιώς τη σειρά Ζ50 (Z50A, Z50J, Z50M, Z50R, και ZB50) που ξεκίνησε το 1964 με το Z50M. Μικροσκοπικές διαστάσεις, “κουκλίστικο” design και διασκεδαστικές επιδόσεις έκαναν τα μικρά Z θρυλικά, ενώ το 2018 η Honda παρουσίασε (ως μοντέλο 2019) το μεγαλύτερων διαστάσεων Monkey 125 (Ζ125).

Δίπλα στα παλιότερα Z50, το 1981 η Honda είχε παρουσιάσει και το μικροσκοπικό Motocompo (βάρους 42 κιλών παρακαλώ), ένα αναδιπλούμενο (!) scooter, με σκοπό την αποθήκευση του στα πορτ-μπαγκάζ των αυτοκινήτων της Honda, και τη χρήση του σε πεζόδρομους -δεν έβγαζε πινακίδα.

Τώρα, από ότι φαίνεται, η Honda θέλει να κυκλοφορήσει ξανά ένα αυθεντικό και σπαρτιάτικο Mini-bike, με την πατέντα να δείχνει ένα μοτοσυκλετάκι που αποτελείται από τα βασικά, και μάλλον θα κινείται από κινητήρα scooter με αυτόματη μετάδοση.

Για την ώρα δεν γνωρίζουμε τίποτα για την Mini-Me έκδοση του Monkey, πέρα από τη φωτογραφία που ανέβασε το ισπανικό site SoyMotero.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΒΙΚΕΙΤ! Γράφτηκε από
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2020 17:16

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon