.
Κατηγορία Honda
Πέμπτη, 16 Απριλίου 2020 11:14

Honda CT125 – Το on-off παπί έρχεται στην Ευρώπη!

Η Honda πατεντάρει το Cub Trail στην Ευρώπη και αυτό μόνο ένα πράγμα μπορεί να σημαίνει.

Εμπνευσμένο από ένα μοντέλο παπιού που άφησε εποχή σε κάποιες γωνιές του πλανήτη κατά την τριακονταετία 1960-1980, το ανανεωμένο CT125 παρουσιάστηκε ως πρωτότυπο μοντέλο στο Tokyo Motor Show 2019.

Η φαινομενικά έτοιμη για παραγωγή μορφή του προφανώς και εγκατέστησε ψύλλους στ’ αυτιά πολύ κόσμου και, διά του λόγου το αληθές, λίγους μήνες αργότερα μάθαμε πως όντως οδεύει για τις βιτρίνες των καταστημάτων, με σχέδια πατεντών που δημοσιοποιήθηκαν τον Μάρτιο 2020 να το επιβεβαιώνουν. Το μόνο που δεν ξέραμε είναι σε ποιες ακριβώς βιτρίνες θα πρέπει να κοιτάζουμε.

Η Ασία ήταν ένα σίγουρο στοίχημα, καθώς εκεί πωλείται η συντριπτική πλειοψηφία των παπιών αυτού του ντουνιά. Άλλωστε το Cub Trail 125 (εξ ου και CT) ή το Hunter Cub, όπως επίσης έχει ακουστεί αντηχώντας θερμές αναμνήσεις για την Αμερικανική αγορά, θα κατασκευάζεται στην Ταϊλάνδη από την εκεί θυγατρική της Honda και συγκεκριμένα από το εργοστάσιο της Thai Honda στην περιοχή Lat Krabang.

Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα του Γερμανικού περιοδικού Motorrad, πάντως, η Honda έχει καταθέσει αίτηση πατέντας και στη σχετική Ευρωπαϊκή υπηρεσία, αποδεικνύνοντας εμπράκτως την πρόθεσή της να το φέρει και στα μέρη μας.

Βασισμένο στο σύγχρονο Super Cub C125, το CT125 ξεχωρίζει από τις ψηλότερες αναρτήσεις του (109 mm, από 89 στο C125), με τις οποίες η απόσταση από το έδαφος ανέρχεται στα 165 mm.

Σημειώνουμε ακόμη μεγαλύτερο ρεζερβουάρ καυσίμου (5.3 λίτρα, έναντι 3.8) και φυσικά την πιο σκληροπυρηνική σχεδίαση και εξοπλισμό με κεντρικό γνώμονα την εκτός δρόμου κίνηση.

Όσο για τον κινητήρα του, αυτός είναι λογικά πανομοιότυπος με αυτόν του C125, μόνο που εδώ θα έχει να κινήσει περίπου 10 κιλά περισσότερα – 120 στεγνά. Οι πληροφορίες των Γερμανών μας ενημερώνουν ακόμη πως το CT δεν διαθέτει keyless εκκίνηση όπως το C125, αλλά μια παραδοσιακή κεντρική κλειδαριά.

Προφανώς είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για τιμές και χρόνους, αφού τίποτε δεν είναι ακόμη επιβεβαιωμένο, αλλά λογικά η τιμή του Super Cub C125 μας δίνει μια ιδέα του πού να περιμένουμε την ενδεχόμενη τιμή του CT125, εφόσον με το καλό έρθει και στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon