.
Κατηγορία Honda
Τετάρτη, 15 Απριλίου 2020 13:58

Honda CBF190X 2020 – Ανανέωση για την Κινεζική αγορά

Η συνεργασία των Honda-Sundiro φέρνει φρέσκο αέρα στο μικρό crossover μοντέλο.

Βασισμένο σε έναν αερόψυκτο, τετραβάλβιδο κινητήρα 184.4 cc με ψεκασμό PGM και απόδοση 17 hp / 8,000 rpm και 1.7 kg.m /7,000 rpm, το CBF190X κλωνοποιεί τη road adventure νοοτροπία των NC750X και CB500X σε ένα μικρό πακέτο που εν πολλοίς μοιράζεται με το γυμνό CBF190R.

Η Κινεζική αυτή σειρά μοντέλων αποτελεί τον καρπό της συνεργασίας με τη Sundiro, ως ένα κυρίαρχο δίπολο της εγχώριας αγοράς.

Το CBF190X πρωτοπαρουσιάστηκε το 2016 για τη γκάμα της επόμενης χρονιάς στη μεγαλύτερη έκθεση της Κίνας και τώρα επιστρέφει με λιγοστές αλλαγές.

Η σημαντικότερη εξ αυτών είναι η νέα εξάτμιση που πλέον δεν βγαίνει κάτω από τον κινητήρα, αλλά εκτείνεται σε μια πιο παραδοσιακή θέση δίπλα στο ψαλίδι, προσφέροντας μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος.

Επιπλέον, ξεχωρίζουμε τα νέα γραφικά, τις μαύρες ζάντες (χρυσές-μπρονζέ στο αρχικό μοντέλο) και την προσθήκη μιας ποδιάς, ενώ η νέα οθόνη LCD στα όργανά του διαθέτει πλέον και ένδειξη σχέσης.

Κατά τα λοιπά, η μοτοσυκλέτα φαντάζει ίδια με την προγενέστερη έκδοσή της, ζυγίζοντας 150 κιλά, εξοπλισμένη με ανάποδο πιρούνι μπροστά και μονό αμορτισέρ πίσω, καθώς και μονοκάναλο ABS (μόνο μπροστά).

Προς το παρόν η τιμή της στην Κίνα δεν είναι γνωστή, ωστόσο αν πάρουμε ως σημείο αναφοράς την τιμή του CBF190R, στα περίπου €2,000 (¥16,000 – ισοτιμία 15/4/2020) έχουμε μια πρώτη ιδέα.

Το μέλλον της μοτοσυκλέτας δύσκολα μπορεί να έχει Ευρωπαϊκές προεκτάσεις, μιας και ήδη υπάρχει εδώ και τρία χρόνια στην Κίνα και οι εξαγωγές της φτάνουν ως κάποιες Ασιατικές χώρες – όπου συχνά απαντάται σε διαφημίσεις να περιγράφεται ως Mini Africa Twin.

Η εκτίμησή μας είναι πως μια τέτοια μοτοσυκλέτα θα έβρισκε το κοινό της στην Ευρωπαϊκή αγορά, ωστόσο η λογική λέει πως θα ήταν προτιμότερο ως 125 για την Α1 κατηγορία, αλλιώς το μοτέρ του CRF250L ή ακόμα καλύτερα του CB300R, θα έκαναν την όλη πρόταση πολύ πιο ελκυστική και ανταγωνιστική.

Από την άλλη, ένα 190 με τον Κινέζικο κινητήρα της Honda λογικά θα προέκυπτε σημαντικά φτηνότερο – αρκεί να μπορεί, εντός λογικών ορίων, να χωρέσει στις Euro 5.

Κινεζική ιστοσελίδα Honda-Sundiro CBF190X

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon