.
Κατηγορία Honda
Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2020 12:14

Honda CT125 2021 – Σχέδια αποκαλύπτουν την τελική μορφή παραγωγής

Τον Σεπτέμβριο παρουσιάστηκε, τον Νοέμβριο ήρθαν οι πρώτες ενδείξεις πως πάει για παραγωγή και τώρα βλέπουμε πώς θα είναι όταν φτάσει στις βιτρίνες.

Αν η ευρύτερη οικογένεια των Cubs αποτελεί έναν θρύλο εκατοντάδων εκατομμυρίων κομματιών για τη Honda, το CT125 κρατά μια ξεχωριστή μικρή γωνιά σε αυτήν την ιστορία. Πρόκειται για ένα παπί σχεδιασμένο για τα δύσκολα, λιτό, προστατευμένο και ήδη διαπιστευμένο σε δύσκολες αποστολές, όπως τα Αυστραλιανά Ταχυδρομεία, όπου το CT άφησε εποχή προσεγγίζοντας απομακρυσμένες περιοχές.

Στη νέα του μετενσάρκωση το περιπετειώδες παπί έσκασε μύτη αρχικά ως πρωτότυπο στο Tokyo Motor Show του περασμένου φθινοπώρου (τον Σεπτέμβριο παρουσιάστηκε διαδικτυακά με μια φωτογραφία και τον Οκτώριο εκτέθηκε στο Τόκυο), ενώ τον Νοέμβριο του 2019 αποκαλύφθηκε πως η Honda έχει βλέψεις για παραγωγή του CT125 καθώς πατεντάρισε δύο ονόματα, Hunter Cub και Trail 125, που παραπέμπουν σε παλιότερα ανάλογα μοντέλα.

honda ct125 trail125 hunter cub 4

Τώρα έχουμε την κυκλοφορία (διαρροή;) φωτογραφιών που υποτίθεται πως κατατέθηκαν τον Φεβρουάριο 2020 στην Ευρωπαϊκή υπηρεσία πνευματικών δικαιωμάτων και, αν όντως είναι έτσι, προλογίζουν την έλευσή του ως μοντέλο παραγωγής λίαν συντόμως, ενδεχομένως και ως μοντέλο 2021.

Σε αυτά υποθέτουμε πως βλέπουμε το CT125 στην τελική του μορφή και στην οποία εντοπίζονται μερικές διαφορές από το πρωτότυπο του Τόκυο.

honda ct125 trail125 hunter cub 5

Ξεκινάμε από το μπροστινό, όπου βλέπουμε ένα διαφορετικό πιρούνι, το οποίο δένει πίσω από τον άξονα του τροχού και όχι ακριβώς πάνω του, όπως στο πρωτότυπο. Διαφορετική είναι επίσης η δαγκάνα του μπροστινού φρένου, καθώς εδώ έχουμε μια διπίστονη με (λογικά) γλίστρα, ενώ στο concept είχαμε μια μονοπίστονη (ή διπίστονη με αντικρυστά έμβολα). Το γεγονός προκαλεί μια μικρή έκπληξη, μιας και περιμέναμε πάνω-κάτω τον ίδιο εξοπλισμό με το Super Cub C125, τον κινητήρα του οποίου λογικά φορά και το CT (και τα Monkey και MSX), αλλά φαίνεται πως εδώ πάμε σε άλλη μπροστινή δαγκάνα.

Οι αλλαγές περιλαμβάνουν ακόμη αρκετά μεγαλύτερα φτερά, μαρσπιέ συνεπιβάτη βιδωμένα πάνω στο ψαλίδι (αν και δεν υπάρχει σέλα συνεπιβάτη) στις θέσεις που το πρωτότυπο είχε καλυμμένες τις εδράσεις.

Στην εξάτμιση σημειώνουμε την ύπαρξη καταλύτη, πίσω από τα προστατευτικά θερμότητας που καλύπτουν και τον λαιμό, εκτός από το τελικό.

honda ct125 trail125 hunter cub 3

Τέλος, με χαρά βλέπουμε να διατηρούνται κάποια βασικά και χαρακτηριστικά στοιχεία του, όπως το snorkel που ανεβάζει την εισαγωγή του φιλτροκουτιού ψηλά στο πίσω μέρος και στο ύψος της σχάρας, ώστε να μην προβληματίζεται ο αναβάτης αν πρέπει να περάσει μέσα από νερό, η ποδιά κινητήρα και τα χαρακτηριστικά όρθια κάγκελα. Σε συνδυασμό με την τάπα βενζίνης που είναι κάτω από τη σέλα, το CT δείχνει να είναι καλά προετοιμασμένο για βουτιές ως τα γόνατα.

Άλλες πληροφορίες προς το παρόν δεν έχουμε, αλλά το πιο σημαντικό αυτοαπαντάται από την προέλευση αυτών των νέων σχεδίων. Από τη στιγμή που έχουν κατατεθεί στην Ευρώπη, είναι μάλλον προφανές πως θα έρθει και προς τα μέρη μας όταν με το καλό μπει στην παραγωγή.

9b0be465cd4bfa57a57264f76fc8df91 XL
To Honda CT125 Concept όπως είχε παρουσιαστεί τον περασμένο Οκτώβριο στο Tokyo Motor Show 2019

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2020 12:27

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon