.
Κατηγορία Honda
Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2019 11:06

Το Honda CT125 έρχεται στην παραγωγή

Κατέθεσε πατέντες για δύο ονόματα από το παρελθόν του συγκεκριμένου μοντέλου στις ΗΠΑ.

Τον περασμένο Οκτώβριο η Honda εμφάνισε στο Tokyo Motor Show το CT125 concept, ένα πρωτότυπο που επαναφέρει στο προσκήνιο ένα θρυλικό παπί διπλής χρήσης, on-off.

Βασισμένο στον κινητήρα του Super Cub 125, δηλαδή ήδη προσαρμοσμένο στις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές, η έναρξη της παραγωγής του είναι μια μάλλον πρακτικά εύκολη και αναμενόμενη διαδικασία – όπως άλλωστε υπονοεί και η ρεαλιστική μορφή με την οποία παρουσιάστηκε στο Τόκυο, σε αντίθεση με άλλα πρωτότυπα που απολαμβάνουν τη δημιουργική ελευθερία που προσφέρει ο χαρακτηρισμός τους ως concept.

Σύμφωνα με σχετικά διεθνή δημοσιεύματα, στις ΗΠΑ η Honda πατεντάρισε τα ονόματα Hunter Cub και Trail 125, αμφότερα προερχόμενα από ανάλογα μοντέλα του παρελθόντος.

Το αυθεντικό CT125 βασίστηκε σε μια εκδοχή του Super Cub το 1960, αρχικά ως CA100T Trail που από το 1964 μετονομάστηκε σε CT (εκ του Trail Cub) και εμφανίστηκε σε διάφορους κυβισμούς (50, 55, 90, 110 cc) ως και τη δεκαετία του 1980.

Honda CT110
Honda CT110 (1980)

Η ονομασία Trail συνόδευσε τα περισσότερα από αυτά τα μοντέλα, ενώ και το όνομα Hunter Cub (Παπί του Κυνηγού) εμφανίστηκε ήδη από το 1968 σε μοντέλα της Αμερικανικής και Αυστραλιανής αγοράς, με το CT125 (η μοναδική έκδοση με κινητήρα άνω των 110 cc) κατασκευάστηκε αποκλειστικά για την αγορά της Αυστραλίας.

Επίσης, το όνομα CT125 Trail χρησιμοποιήθηκε σε μια μικρή on-off μοτοσυκλέτα που αποτελούσε εναλλακτική του XL125 με 19ιντσο μπροστινό τροχό (αντί για 21) και εξοπλισμό εκτός δρόμου όπως μεγάλες σχάρες, ποδιά κινητήρα και κλειστό κουτί για την αλυσίδα.

Λογικά, εφόσον οι πληροφορίες επαληθευτούν, το CT125 μπορεί άνετα να βρει τον δρόμο του προς τα μέρη μας, κομίζοντας στην πράξη ένα Super Cub 125 με λιτό εξοπλισμό, χωρίς ποδιά, με ψηλή εξάτμιση, μονόσελο με μεγάλη σχάρα, κάγκελα και ποδιά κινητήρα, καθώς και τα απαραίτητα τρακτερωτά λάστιχα.

honda trail cub1

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2019 11:12

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon