.
Κατηγορία Honda
Τρίτη, 03 Δεκεμβρίου 2019 16:48

Honda – Σχέδια για winglets, πυροδοτούν φήμες για νέο Super Blackbird!

To έχει με τα “φτερά” η Honda! Eκτός του ότι περιλαμβάνει ένα στο έμβλημα της, τον τελευταίο καιρό έχει καταθέσει δύο σχέδια προς κατοχύρωση, που αφορούν σε αεροδυναμικά πτερύγια, τα περίφημα winglets δηλαδή.

Μετά από τα σχέδια για τα κινούμενα winglets λοιπόν, τώρα η Honda θέλει να κατοχυρώσει και μια διάταξη σταθερών αεροδυναμικών βοηθημάτων, τεσσάρων σε κάθε πλευρά και ενσωματωμένων εντός αεραγωγών στο fairing.

Τα πτερύγια αυτά, τοποθετούνται εκεί προκειμένου με την ροή του αέρα να δημιουργούν κάθετες ως προς τον οριζόντιο άξονα δυνάμεις (downforce), έτσι ώστε η μοτοσυκλέτα να κερδίζει σε σταθερότητα, στις υψηλές ταχύτητες.

Στα σχέδια αυτά, το περίγραμμα της  μοτοσυκλέτας που έχει χρησιμοποιηθεί, θυμίζει αρκετά μοτέλο superbike ωστόσο αυτό δεν έχει καμία απολύτως σημασία καθώς η  κατοχύρωση αφορά τα winglets και όχι την μοτοσυκλέτα.

Από την στιγμή που το νέο CBR1000RR-R / SP, έχει ήδη παρουσιαστεί, το ερώτημα είναι για ποιο μοντέλο θα μπορούσαν να προορίζονται αυτά τα winglets και το ίδιο ισχύει και για την κινούμενη έκδοση αυτών.  

Μια προφανής απάντηση, είναι για την επόμενη γενιά του κορυφαίου Superbike της εταιρείας αλλά είναι πάρα πολύ νωρίς για να ισχύει κάτι τέτοιο. Οι φήμες λοιπόν κάνουν λόγο για επιστροφή της Honda στην κατηγορία των Hyper GT και επαναφορά ενός γνωστού ονόματος, από την παλαιότερη γκάμα της: Super Blackbird.

 Μια μοτοσυκλέτα που έγραψε την δική της ξεχωριστή ιστορία, όταν ο πόλεμος των υπερεπιδόσεων και της τελικής ταχύτητας ήταν στο αποκορύφωμα του, μεταξύ των Ιαπώνων κατασκευαστών.

Tο Blackbird παραγόταν από το 1996 έως το 2007 και μπορεί να μην έκατσε για πολύ στον θρόνο της ταχύτερης μοτοσυκλέτας παραγωγής, αφού το 1999 παρουσιάστηκε το σαρωτικό Hayabusa, έμεινε όμως στην ιστορία ως μια από τις γρηγορότερες και συνάμα πιο φιλικές μοτοσυκλέτες.

Το ποια μπορεί να είναι η τοποθέτηση της Honda με το νέο Super Blackbird, αν τελικά επιβεβαιωθεί η πρόθεση παραγωγής του, δεν το γνωρίζουμε. Ωστόσο στην περίπτωση που αποφασιστεί κατά μέτωπο αντιπαράθεση με τους ανταγωνιστές, θα βρει απέναντι του τα υπερτροφοδοτούμενα H2 της Kawasaki αλλά και το νέο Hayabusa, για το οποίο η Suzuki έχει την “υποχρέωση” να ξεπεράσει τον εαυτό της.

Δύσκολο το έργο του λοιπόν.  

Πηγή: More Bikes

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon